Saturday, March 23, 2013

War Machine v1 02.


Folytatjuk a nemrég megkezdett Hadigép v1 sorozat bemutatását, immár a második számmal. Az előző résznél már elmondtam, amit tudni érdemes Rhodey karakteréről, és maga a füzet is elmesélte mindezt. A második számban már bele vagyunk csapódva a lecsóba, folytatódik a mentőakció, ami az első szám közepén elkezdődött.

Vázoljuk azért fel az alapszitut újból. Rhodey elindul a kies Iwaya országába, hogy megmentse példaképét és mentorát, Vincent Catewayot a gonosz diktátor markából, aki hazaárulásért tartja őt fogva. Ez a magánakció olyan alakok vérnyomását tornázza fel, mint pl Kábel, aki rögvest Iwaya felé veszi az irányt, mielőtt War Machine még nagyobb galibát okoz. Eközben Deathlok is felbukkan a színen, aki szintén Catewayo kiszabadításán ténykedik. A három nagyágyú összecsap egy látványos ütközetben, amiben kiderül, hogy egyikőjük sem méltatlan ellenfél a harcban. Végül az erőfitogtatást felváltja a józan ész és a logika, így arra a döntésre jutnak, hogy összefognak, és együtt próbálják sikerre vinni az akciót. Az együtt akciózás még jobban megy nekik, mint az egymás elleni harc, azonnal összeszokott csapatként kezdenek el együttműködni, ám végül egy nem túl váratlan, de érdekes fordulat következik, ami már a folytatásban kerül kidolgozásra.

Igazából ez nem egy olyan füzet, amelyről magában túl sokat lehet és kell írni, hiszen egy történet folytatása, ami itt még nem is zárul le. De ha már eldöntöttem, hogy így viszem végig a sorozatot, akkor így viszem végig. Amúgy a sorozat eddig tartja színvonalat, érdekes történet, pár poén, remek és hangulatos akciók jellemzik a címet továbbra is, Rhodey képes elvinni a hátán egy történetet, ez eddig úgy tűnik. Persze a mellékszereplőgárda sem utolsó, ők is rátesznek az egészre egy lapáttal. A rajzok pedig 90-es évek, most meglepődtetek gondolom. Nekem tetszik a grafika és a színvilág, jól mutat, és az akciójelenetek is szépen vannak megoldva.

Ezt a részt is az Allcomicson találjátok, ha még nem olvastátok el, akkor hajrá, mert megéri.

No comments:

Post a Comment