Monday, February 4, 2013

Gonosztevők egyesüljetek!



Erre a különleges napra én is összekaptam magamat egy cikk erejéig, hogy legyen mit olvasnotok az ünnepi hangulatban. Bár a képregény maga nem valami ünnepélyes, de azért remek olvasmány. Miközben az államalapítást ünnepeljük, olvassunk egy csapatalapítást, mert az is jó. Pláne, ha egy ilyen tökös csapatról van szó, mint a Titkos Hatos. Ugyanis itt az ő megalakulásuknak lehetünk szemtanúi, hogy aztán jobban élvezhessük a későbbi, különálló, róluk elnevezett miniket és sorozatokat.

A Gonosztevők egyesüljetek (angolul Villains United) egy hatrészes mini, ami a Végtelen Válság címet viselő DC eventhez kapcsolódik, pontosabban az előzményei között foglal helyet. Persze különálló miniként is megállja a helyét, úgy is érthető a sztori, ha fogalmad sincs, mi történik a többiben.
A történet szerint egy alternatív univerzumból származó Lex Luthor elkezdi összeboronálni a gonosz arcokat egy Szövetség nevű bandába, ami kb 500 tagot számlál, szóval nem holmi hobbicsapat ugye. Pár ...izé, gonosztevő azonban mégsem szeretne belépni ebbe a csapatba valamilyen oknál fogva. Na, ők lesznek a Titkos Hatos tagjai, ha dióhéjban fogalmazok. Ha nem, akkor elmesélem, hogy egy titokzatos, arcát eltakaró, és magát Dalosmadárnak nevező alak hozza létre a Hatost, pontosan azért, hogy leszámoljanak a Szövetséggel. Szóval itt most elméletileg két gonoszokból álló csapat küzd egymás ellen, de akkor kik a jó fiúk? A képregény valahogy úgy van összehozva, hogy a Titkos Hatos tűnik jobbnak, hiszen már maga a tény, hogy visszautasították a Szövetség felkérését egy kicsit ezt a hitet erősíti, és bár nekik is szurkolunk végig, azért mégiscsak ők is gonoszok. Vagyis itt most kimaradnak a fantasztikus, példaértékű, remek, igazságos hősalakok, helyettük vannak kemény beszólások, nem épp záporozó, de fel-felbukkanó poénok, és kemény figurák, mindkét rossz oldalon, ami növeli itt a szórakoztatás-faktort, nem hiányoznak ezúttal a kimondottan pozitív karakterek, itt a gonoszoké a pálya.
És ha már náluk tartunk, itt jegyzem meg, hogy a képregényben nem igazán szerepelnek közismert gonoszok (persze az alternatív Lexen és még pár arcon kívül), itt a másodosztályúaké a pálya nagyrészt, ennek köszönhetően számomra elég sok új karaktert vonultatott fel a mini, amit nem bánok különösebben, de talán jobb lett volna, ha több valakit ismerek. Persze azért ismerős arcok is vannak itt, ilyen például Deathstroke, Deadshot, vagy Rongybaba. Ezúttal ők voltak a húzónevek részemről, meg persze Catman, akiről már hallottam valamennyit, itt azonban jobban megismertem, és nem csalódtam benne. Egyértelműen ő a vezérkos a csapatban, az ő karakterén kicsit nagyobb hangsúly van, mint a többieken, ami nem baj.
A történet tehát a két csapat közötti harcról szól, már csak az a kérdés marad, hogy a rosszak nyernek a végén, vagy a rosszak? Valamint, hogy ki ez a titokzatos Dalosmadár, aki összehozta a csapatot? Mindenre választ kaptok, ha ellátogattok a NewGenre, és elolvassátok ezt a hat füzetet, persze ha eddig nem tettétek már meg.


No comments:

Post a Comment