Monday, February 4, 2013

Deadpool: Magnum Opus


Megint volt egy kis kihagyásom frissítés terén, na de itt vagyok, örülhet az egyre gyarapodó olvasótábor. Nem is akármivel tértem vissza, hanem az oldal kabalájával, mindenek felett kedvenc képregényes karakteremmel, Deadpoollal, akivel szintén régóta nem foglalkoztunk már itt, vegyük hát elő a 2008-as sorozatának soron következő történetét, ami a Magnum Opus címet viseli, és négy füzeten keresztül szövődik, amiből azonban csak kettő a Deadpool-sorozat része. Akkor most mi van?

Az, hogy a történet másik fele a Thunderbolts sorozatban kapott helyet, mivel ennek a csapatnak itt fontos szerep jut. Olyannyira, hogy Norman Osborn őket ereszti rá Deadpoolra, hogy lehetőleg végezzék ki, vagy csináljanak, amit akarnak.
Most jön a kérdés: miért? Most jön a válasz: azért, mert Norman Osborn gonosz. Meg azért, mert gonoszságából adódóan csúnyán átverte zsoldosunkat, aki ezt nem hagyja szó nélkül, és betör hozzá az Avengers toronyba, ezt pedig már Osborn nem hagyja annyiban. Szóval senki nem hagy annyiban semmit, tanuljatok ebből gyerekek, nem szabad hagynunk magunkat, de nem ám! Addig szövődik tehát ez az Osborn-Deadpool viaskodás, hogy bejön a képbe a Thunderbolts (Mennydörgők) csapata. Ha eddig nem volt akció a képregényben, na most lesz. Egy darabig konkrétan csak akció van, szóval arra nincs panasz. Még mindezt megspékeljük egy nagyon laza "szerelmi szállal", meg egy kis trükközéssel a végén, és máris alakul kicsit ez a történet, így lesz gyenge közepesből erős közepes.
Mert sajna ennél jobban nem tudom dícsérni, főleg nem a Thunderbolts-füzeteket, amik a bitangjó borítók (az egyiket láthatjátok fent) után már nem sok jót tartalmaznak, legalábbis engem nem nagyon kötöttek le. A Deadpool-füzeteknél más a helyzet, azok egy fokkal jobbak voltak, a rajzok is jobban tetszettek, szóval nálam a zsoldos nyerte ezt a sorozatok közötti párbajt. Összességében pedig a történet, mint mondom, közepes. Olvastam már jobbat is, rosszabbat is, de azért nem bántam meg. Amúgy ez az egész a Dark Reign event része, aminek középpontjában Norman Osborn áll, de érthető és élvezhető ez a történet az event többi része nélkül is.
Ami a főhősünkre jellemző kell legyen minden épkézláb történetben, az a humor és az akció. Utóbbiból van bőven, előbbiből már kevesebb, de azért egy-egy poén elmosolyogtató, például Deadpool reakciója egy mellkasba kapott golyóra. Meg fogjátok látni, ha meg akarjátok.
Én azért ajánlom nektek ezt a történetet is, ha épp nincs jobb a kezetek ügyében. Egy olvasást bőven megér. De arról még nem esett szó, hogy mely füzetek is ezek, jöjjenek tehát szépen sorban, olvasási sorrendben, csak nektek:
Deadpool v4 08.
Thunderbolts 130.
Deadpool v4 09.
Thunderbolts 131.
Ennyi voltam mára, legközelebb pár napon belül újra jövök, a frissítési rendszert egyedül már nem tartom be, szóval látogassátok az oldalt sűrűn, hátha van valami új.

No comments:

Post a Comment