Tuesday, March 26, 2013

Indestructible Hulk: Agent of S.H.I.E.L.D.


Hulkról is rég esett szó az oldalon, pótoljuk hát a hiányt, nem is akárhogy, hanem a legújabb sorozatával. Ez lenne a Marvel NOW!-on belül indított Indestructible Hulk, egész pontosan az első öt rész, mivel egyelőre ennyi jött ki, és amúgy is ez az öt szám egy teljes történet, szóval vagányul bemutatható egyben.

Ahogy a cím is árulkodik, a sztori alapötlete az, hogy Bruce Banner be akar lépni a SHIELD-be. Megelégelte ugyanis, hogy miközben ő is fontos dolgokat tesz a tudomány érdekében, ezeket a babérokat és elismeréseket az olyanok aratják le, mint Tony Stark, őrá pedig csak úgy emlékeznek, mint az a nagy zöld izé, aki megint lenyomta a várost egy délután alatt. Ezért gondolta úgy Banner, hogy belép a SHIELD-be, ahol emberi formájában tudományos dolgokat végez, feltalálgat, ilyesmi, amikor pedig egy küldetésben szükség van Hulkra, akkor segít úgy. Igen, ez a beletörődés jele, ugyanis Banner bárhogy is próbált megszabadulni Hulktól, vagy elpusztítani őt, rájött, hogy ez lehetetlen, együtt kell éljen a benne rejlő szörnyeteggel, és akkor már miért ne tenne vele jót. Innen indul a történetünk, hogy Banner egy kávézóban próbálja meggyőzni Maria Hillt, hogy jó lenne, ha bevenné a csapatba. Hill ezt nem tartja jó ötletnek, ám az éppen akkor bekövetkező "szituáció" után megváltozik a gondolkodása. Színrelép ugyanis Mad Thinker, aki a sorozat nyitógonoszának szerepében villogtathatja meg gonoszságát. Természetesen mindenki kitalálja, hogy mi lesz a sorsa. Gondolkozzatok. Egy sorozat első számáról beszélünk, ráadásul egy ötrészes történet kezdetéről. Felbukkan egy kevésbé ismert gonosz, a jó oldalon pedig Hulk, akiről pár oldallal ezelőtt megtudtuk, hogy nem lehet elpusztítani. Összeállt? Persze, hogy össze. Mad Thinker pórul jár, és még akkor enyhén fogalmaztam. Ennél nagyobb falat kell Hulknak, de ez a kis akció is bőven elég volt ahhoz, hogy Hill megbizonyosodjon, jobb Hulkkal egy csapatban lenni, mint ellene. Innentől Hulk a SHIELD ügynöke.
Ezek után a hangsúly egy fontos konfliktusra kerül, mégpedig a Banner és Stark közötti viszályokra. Bruce nem szereti, hogy Tony nem tartja őt hozzá hasonló vagy épp egyformán jó tudósnak, és ennek az elégedetlenségnek hangot is ad egy közös küldetés keretein belül, ami meglátjátok, hogyan végződik. De ez még mindig csak a második füzet. Ami ezután következik, az egy kis harcolás Quintronic Mannel (oké, nem vagyok ász Hulk-ellenfél téren, de róla se igazán hallotttam még. Kellett volna?), majd egy kis alámerülés a Csendes-óceánba, hogy felvegye a harcot Attumával. Na, őt már én is ismertem, csak nem vagyok elveszve.

Ennél többet már nem szeretnék mondani, akit érdekel a sztori, olvassa el, szerintem nem rossz, bár az eleje jobban tetszett, mint a vége. A Tony Starkos balhé, a "Banner builds, Hulk smashes"-részek is bejövősebbek voltak, mint a végén az Attuma elleni csatározás. Ezen kívül Hulk speckó páncélja sem elhanyagolandó. Szóval egész jó történetet kapunk itt öt füzetben. Nem remek, de jó, bőven olvasható szerintem. Aztán lehet, hogy te imádni fogod, vagy épp nem jutsz túl az első füzet felén, annyira nem köt le.
Ami a grafikát illeti, egész szép, és Hulk valami brutálisan durvajól néz ki, tartsuk meg a rajzolót, köszi.

Az, hogy a továbbiakban milyen kalandok várnak Hulkra és Bannerre, milyen ellenfelekkel kell szembenézniük, vagy hova vezet ez a SHIELD-es meló, egyelőre nem tudjuk, de a folytatásokból majd biztos kapunk válaszokat, ha kijönnek. 


2 comments:

  1. Megint úgy le vagy maradva.... a Marvel Now már megy 2012 október óta..... ha nem csak 30 évvel ezelőtti képregényeket mutatnál be -és azokból is a dreddbíróféle sz@rokat-, még érdekes is lenne az oldalad...

    ReplyDelete
    Replies
    1. A másik kommentedhez is írtam, a Dredd nem az én saram, Fairlight írta az összes cikket, amúgy engem sem izgat annyira ez az univerzum, téged sem, oké, de lehet mást igen.

      Nem izgat, mi mióta megy, ezt is írtam már. Igyekszek egész történeteket bemutatni (mint ez is itt fent), és ha az első rész tavaly októberi, de az utolsó csak egy hónap múlva jön ki, akkor jövő hónapban írok róla. Nem esek abba a hibába, amibe régen, hogy négy részes miniket egyesével mutatok be csak azért, mert akkor frissek.

      A régi történeteket pedig ti szavaztátok meg nemrég. Lehet, hogy pont te nem, de a többség.

      Delete