Monday, February 4, 2013

Utazások Fairlight-al a Dreddverzumban 32. – Judge Dredd Helter Skelter (Prog 1250-1261)

Mai cikk egy kicsit késve készült, és a további járatoknál is előfordulhatnak majd kimaradások, mert a fájlmegosztó leszabájozás érzékenyen érintette az e rovathoz való anyag gyűjtését. mindenesetre, ahogy sikerül egy teljes történetet összekanalaznom közzé teszem.  A mai Helter Skelter leszedése közben végig azon filóztam, hogy milyen jó lesz. Hát nem lett…inkább olvastam volna mást…

 Garth Ennisnek hatalmas kilengései vannak a Dredd sorozaton belül, Ezquerra, meg hiába a Joe D. dizájn szülőapja, olyan ocsmányul rajzol, hogy fájdalom ránézni. Ha kettejüket összeeresztik abból sok jó nem sül ki, vagy legalábbis nem találkoztam még pozitív példával…Pedig hatalmas ziccer történetet találtak, ki, amit mégis sikerült elképesztő érdektelenséggel 12 dögunalmas részben kibelezni.
 A sztory magját valami tudományos kísérlet adja. A Sötét Bírók a ineterdimenzionális ámokfutásai után a Megaváros őrült tudósai is elkezdtek túrkálni a multiverzumban. A gond csak annyi, hogy a Dreddverzumot a többitől elválasztó valami erősen meggyengült, aminek oka hogy a Sötét Bírók össze-vissza mászkáltak, meg a Szovok is párhuzamos dimenziókba küldözgették az Apokalipszis Háború ban rájuk hajigált atomot, most meg ennek hatására minden párhuzamos dimenzió legjava ide akar jönni, ami Helter Skelter effektushoz vezet. Megmondom őszintén a tudományos magyarázat annyira tiszta benne, hogy még Walter Bishop sem menne el rajta. Annyi mindenesetre kiderült, hogy már megint minden jól el van cseszve, és Dreddnek kell mennie felrobbantani valamit, hogy helyre tegye.
 Az ellenségeket ezúttal a  régi főellenségek párhuzamos dimenzióbéli másai adják, Caligula, Captain Skank, Kazan Warmarshall, Ricp Dredd. Szóval mindazok az ellenek, akiknek volt egy nagy pillanatuk, és akik elhalálozásuk miatt nem kaphattak így folytatást. De igazából most sem kaptak. A Röhejes magyarázat, hogy miért jöttek át ide, az volt, hogy saját világaikban legyőzték Dredd-et, és saját világaikat kiki a vérmérséklete szerint hajtotta igájába, mikor tudomást szereztek arról, hogy van egy világ, ahol Dredd nyert, egyszerűen annyira fortyogott bennük a gyűlölet, hogy ide kellett jönniük.
 Saját történeteikben baromi nagyokat szóltak, de így összesen max kicsi a rakást játszhattak, miközben Dredd pofán csapkodta őket. amit Mr. Ennis is megérdemelt volna ezért.  És igazából ennyi is a történet, Dredd menekül a tudóscsajjal, akivel helyre akarja állítani a dimenziók-közti a kapcsolat helyes állapotát, vagyis, hogy se ki-se be , és közben elsősorban a végén elintézgeti a párhuzamos dimenziókból szalajtott nagyobb ellenfeleit.
 A történet minden fordulatot, Dreddes humort, maga módján bájosan bizarr mozzanatot nélkülöz, a mit Ezquerra csak tovább ront, ha még lehetséges. Ha bárki olvas Dredd-et (már rajtam kívül J), akkor ezt ne olvassa el….

No comments:

Post a Comment