Monday, February 4, 2013

The Flash #03


A múltkorában bemutattam nektek a rebootolt Flash sorozat második számát, most pedig itt az idő a harmadikra. Előljáróban annyit megjegyzek, hogy a színvonal továbbra sem gyengül, szóval eddig megéri olvasni ezt a sorozatot, meglátjuk, mit hoz a folytatás. Na de lássuk részletesebben ezt a harmadik számot.

Az előző számban Flash új képességet is kapott a gyorsasága mellé, ami a gyors gondolkodás képessége. Így mostmár előre látja a dolgokat még mielőtt megtörténnének, meg tudja hozni a helyes döntéseket és megakadályozni a bajt, mielőtt bárki is észrevenne valamit. Jó, mi?
Ebben a részben is nyílik alkalma Barrynek, hogy új képességét kamatoztassa, hiszen továbbra is a Mob Rule nevű banda nyomában rohangál, akik egy klónsereget engednek hősünk ellen. Ezekkel a klónokkal találkoztunk már, mindannyian hasonlítanak Barry régi barátjára, Manuelre. Ennek is meglesz a magyarázata ebben a számban, aztán a folytatásban azt ígérik az alkotók, kicsit jobban megismertetik velünk a Mob Rule-t. Várjuk.
Mint mondtam, szükség van Flash szuperképességeire itt is, mindjárt a füzet elején egy elszabadult repülőgépet kell elkapjon, és biztonságosan földre tegyen. Nem kis feladat, és szépen meg van oldva, meglátjátok. Aztán az utolsó oldal szintén olyan, hogy már ugrok is rá a folytatásra. Olyan ez, mint egy jobb tévésorozat (neeeem, a Barátok közt nem ide tartozik), minden résznek a legizgalmasabb ponton van vége, csak hogy várd a folytatást. A képregényeknél is fenn kell tartani ezt az érdeklődést, szóval igyekeznek úgy befejezni egy-egy füzetet, hogy csak rágódni tudj azon, hogy mi lesz a folytatásban, és rágódsz is. Jó esetben.
Ez pedig jó eset erre, szóval csak ajánlani tudom ezt a füzetet. Ja, és azt nem is mondtam, hogy a rajzok és a színek is továbbra is valami szemet gyönyörködtetőek, nagyon el van találva főleg a flashbackek érzékeltetése. Nagy valószinűséggel a folytatásban is ilyesmire lehet számítani, ami nem rossz dolog, sőt.

No comments:

Post a Comment