Sunday, February 3, 2013

Újvilág X-Men: Mágus


Amondin szólt, hogy ma nem tud írni, ezért most én jelentkezek nektek, ő pedig kedden rukkol elő valamivel. Szóval a mai napon a mutánsokról lesz szó, pontosabban a legnépszerűbb csapatról, az X-Menről. A történet az Újvilág (Ultimate) vonalból származik, a címe pedig Mágus.
Az Ultimate-szál igencsak megosztja a képregényolvasók táborát, igaz ami igaz, egy-két részletben különböznek a fővonaltól, és ezen történetbeli változtatások nem mindenki nézi jó szemmel. Olyasmire gondolok például, hogy Karfogat ha jól emlékszem beállították Wolverine apjának vagy fiának vagy kijének már. Szóval előfordulnak elég szép badarságok a történetekben néha, de ezektől ha eltekintünk, akkor nagyon élvezhető sztorikat kapunk, mint amilyen a most szóban forgó háromrészes mini.
Ebben a történetben egy új X-man van a középpontban, akit Mágusnak hívnak, innen ered a történet címe is. A szóban forgó mutáns a legfrissebb tagja a X-Mennek, igen hamar befogadták őt az oszlopos  tagok maguk közé. Olyannyira, hogy máris magukkal viszik egy közös kalandra, vagy küldetésre, ha úgy tetszik. A harc eseményeit nézve azt látjuk, hogy Mágus nagyon jól beilleszkedett a közösségbe, méltó tagja a csapatnak, jól összedolgozik társaival. Látszólag tehát semmi gond.
A mádik történetszálból azonban kiderül, hogy ez mégsincs így. Még előljáróban annyit, hogy Mágus úgy került X professzorhoz, hogy miután véletlenül megölte szüleit, Nick Fury a legjobbnak látta, ha a profra bízza a fiút. Miközben a csapat odavan a küldetésen Mágussal együtt, A professzort felkeresi Fury mondván, hogy valami nem stimmel, ugyanis megtalálta Mágus szüleit. Bizony, nagyon is életben vannak. És itt kezdődik a gyanakvások sorozata. Kicsoda valójában Mágus? Miért hitte mindenki, hogy megölte a szüleit? Ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel bennünk és a professzorban, valami Furyban is egyszerre. A válaszokat is megkapjuk természetesen, kiderül hogy Mágus képes manipulálni az emberek-és más mutánsok- gondolatait, így hitette el mindenkivel, hogy megölte a szüleit és egyedül van, így vette rá Furyt, hogy vigye el Xavierhez, és így befolyásolta a mutánsokat, hogy egyből vegyék be a főcsapatba. Erről a dologról az X-Menek is tudomást szereznek, és elindul a harc köztük és Mágus között, ami korántsem olyan egyszerű, mivel a fiú képes behatolni az elmékbe, így mindenki úgy táncol ahogy ő fütyül. Vajon van-e kiút az X-Meneknek, és ha igen, akkor mi vagy ki az? Erre is fény derül a történetben, de ezt már nem lövöm el, tessék csak elolvasni.
A képi világ milyenségét már megszokhatták az Ultimate-univerzum olvasói és kedvelői. Továbbra is színpompás képek, és egész jó rajzok jellemzik a sorozatot. Szemléltető lehet a fenti kép, ami az egyik füzet egyik duplaoldala kicsit megvágva és ellátva a felirattal valamint a GC logóval.
A történetet a mostanában itt mostanában nem sokat szerepelő Tapion Sama Ultimate Comics oldalon találjátok meg. Ezzel a cikkel is pótoltam, hogy mostanában méltatlenul nem volt róluk itt szó, pedig olyan jó sztorikat találhattok ott, mint például ez is. Menjetek is, olvassátok el a Mágus minit, megéri, jó kis kikapcsolódás, csakúgy mint az Ultimate történetek nagyrésze.

No comments:

Post a Comment