Sunday, February 3, 2013

Újvilág F4 #19-20: Agytröszt -írta: Benya11-





Az Újvilág F4 (Ultimate F4) tipikusan az a sorozat, ami a füzetszámozás növekedésével folyamatosan egyre jobb lesz. A Panini kiadó jóvoltából magyarul is megjelent első 2 történet, a "Fantasztikus" és a "Fátum" a későbbi sztorikhoz képest érezhetően lassabb hangvételű. A 3. történetben sem érezhető még a lendület, az utána következő 2 részes sztori viszont már egészen más irányt vesz.
Az "Agytröszt" sztorija és rajzai is jóval elrugaszkodottabbak az előzőekhez képest. Mintha az új alkotók, név szerint Mike Carey író és Jae Lee rajzoló, teljesen szabad kezet kaptak volna. Az ellenség a maga bizarrságával, és brutalitásával talán még Fátum dokival szemben is felveszi a kesztyűt, pedig ez a karakter korántsem szuperbűnöző, vagy ilyesmi. Az alaphelyzet az, hogy Reed egy kislány helyett került be anno a Baxter-toronyba, mivel Dr. Storm is megállapítja, hogy a lány mentálisan sérült és segítségre van szüksége. Ám a szülei ezt nem veszik figyelembe, nem foglalkoznak túlzottan a gyerekükkel. Olyannyira, hogy mindezen események után a saját fiútestvérét is megöli, hogy így fejleszthesse a saját agyi kapacitását azáltal, hogy a testvéréét magába ülteti, arra hivatkozva, hogy "Te úgysem használod a te agyad." Beteg egy gondolat, az biztos.
Hőseink, azaz Reed, Sue, Johnny és Ben még vissza se értek az előző kalandjukból, máris az várja őket, hogy valaki betört a Baxter-toronyba, és túszul ejtette az ott dolgozókat, köztük Dr. Storm-ot is. Ezután elindul a hajsza, de ízelítőnek legyen elég annyi, hogy hőseink csúnyán pofára esnek a lánnyal szemben. Ha érdekelnek a továbbiak, irány a Viharsziget!
Ezután a sztori után pedig már csak jobbak jönnek, arról mindenkit biztosítok.

No comments:

Post a Comment