Sunday, February 3, 2013

Macskanő: A helyettes



Régen foglalkoztam már a DC univerzum egyik legdögösebb bűnüldözőjével, de most egy újabb történet erejéig visszahozom ide a reflektorfénybe. A v3-as sorozat számai közül már szemezgettem régebben, amikor az "Az, amit szeretsz" című sztorit mutattam be, most pedig egy másik sztori jön ugyanebből a sorozatból, ami a "Helyettes" címet kapta.
Sorrend szerint van egy másik történet is az "Az, amit szeretsz" és eközött, az is nagyon jó, de én most inkább a "Helyettessel" foglalkoznék, aztán nem kizárt, hogy egyszer visszatérek a kimaradt sztorira is.

A történet valamilyen szinten megállja a helyét önmagában is, de azért nem árt, ha az ember ismeri az előzményeket, mert az egyik történetszál épp arra alapszik, illetve azt viszi tovább.
Igazából az első szó, ami eszembe jut erről a történetről, az, hogy összetett. Öt füzeten keresztül ívelődnek a szálak, és nem kevés van belőlük. Amiért viszont jár a piros pont, az az, hogy mégsem éreztem túl zsúfoltnak a történetet, hanem inkább összetettnek, de jónak. Minden szálra kellő figyelem van fordítva, és persze ezek nem különálló szálak, hanem van köztük kapocs nyílván.
Az egyik, és talán a fő szál a történetben Selina kislányának megszületése. Ez komoly változásokat hoz a jövőre nézve, hősnőnk most már nem csak bűnüldöző, de anya szerepben is kell brillírozzon. Előbbivel fel is hagy az utóbbi javára, és kinevez magányak egy utódot, átadja a stafétát Holly-nak, ő pedig álnéven éli az életét a gyerekével. Az álnevet egy régi film főhősnőjétől vette át, ez a későbbiekben fontos lesz.
Nyomon követhetjük tehát az új Macskanő szereplését, ami közel sem olyan profi, mint az előzőé. Ez a gonosz oldalnak is feltűnik, miután Holly lazán belesétál Szögember banális csapdájába, amibe Selina még csak véletlenül se sétált volna bele. De azért mégsem olyan kezdő a lány, nem hiába esett Selina választása rá, mert Szögember hamar megkapja, ami jár neki.
És itt jön be az újabb szál, ami egy új gonoszt is tartogat. Valaki ugyanis videóra vette, amint Szögembert megveri Macskanő, és ezt lehozza a médiának, és a rendőrségnek is. Így a Macskanő gyanúsított lesz egy gyilkossági ügyben, ami az előző történetben volt, ezért nem mondok el róla semmit. Inkább az új gonoszról, aki magát Filmrémnem hívja. Azt kell tudni róla, hogy filmművészet terén hatalmas tudása van, ja meg azt, hogy gonosz a lelkem.
Össze is szövetkeznek Szögemberrel, hogy együtt öljék meg a Macskanőt. Eközben Selina látja, hogy Holly miket művel, ezért felfogad valakit, hogy vigyázzon a gyerekre, ő pedig felölti a régi jelmezt, hogy segítsen a társán. Ígyhát hamarosan két Macskanő töri a borsot a gonoszok orra alá, akik ezt persze nem nézik jó szemmel.
Igazából még kitudja meddig mesélhetném az eseményeket, egy csomó mindent nem mondtam még el, például, hogy ki az új edzője Holly-nak, ki segít neki boldogulni a bűnüldözés világában. Akik kicsit jártasak a témában, azok egy kedves ismerősre bukkannak, aki nem a Batman.
A történet többi része maradjon meglepetés számotokra, így is elég sok dolgot tudtok már, ennyi talán elég lesz a figyelemfelkeltéshez. Természetesen a HálóZsákon találjátok a történetet az 53-57 füzetekben. Jó szórakozást hozzá, tényleg megéri elolvasni, egy percre sem állnak le a dolgok, nem fogtok unatkozni.
Mára ennyi voltam, sziasztok.

No comments:

Post a Comment