Saturday, February 2, 2013

Transformers Reflektorfényben: Hatlövet


Miután a múltkor bemutattam nektek a teljes The Losers sorozatot, következett pár nap kényszerpihenő, ami itt és most véget ér, ugyanis újból jelentkezem, mégpedig egy könnyed sztorival a nyári napokra. Ez pedig nem más, mint egy újabb Transformers Reflektorfény történet, melynek középpontjában egy Hatlövet nevezetű álca áll.
Azt kell tudnunk Hatlövetről, hogy ő egy élő fegyver, társai és ellenségei egyaránt félnek tőle. A neve onnan ered, hogy hat üzemmódban képes működni, melynek mindegyike halálos. Tehát hősünk egy két lábon járó háborús övezet, talán ezért is ilyen magányos. Mert a történetből kiderül, hogy nem sok társa van neki, talán épp ezért, amit az előbb mondtam: mindenki fél tőle. Itt látszik a hátránya annak, hogy ilyen halálos pusztítógép. Előnynek számít ugyan, hogy nin igazán komoly akadály számára, és méltó ellenfélre is ritkán talál, viszont így elveszti azt, ami talán a legfontosabb lenne, a társaságot, a barátokat. Azért teljesen mégsem magányos ez a Hatlövet, mert az egyetlen, amit "társaságnak nevezhet", egy kis egység, akik Terrorkonoknak nevezik magukat. Az ő megmentésükre siet hősünk egy idegen bolygóra, amely látszólag teljesen kihalt és jelentéktelen, semmi fontos erőforrás, vagy ilyesmi nem található rajta, ezért nem is érti, miért ezt a bolygót választották a gonosz Kaszások. Igen, így hívják az ellenfeleket most. Hatlövet meg van győződve arról, hogy a társai már halottak, hiszen nem harcra lettek tervezve, és a Kaszások elleni csatában ziher, hogy alulmaradtak. De ezt nem hagyhatja annyiban, ezért felkutatja a bolygón az ellent, hogy kicsit elbeszélgessenek. Mint az kiderül, oka van annak, hogy a Kaszások idecsalták Hatlövetet. Tudták, hogy a TErrorkonok után fog jönni, ezért úgymond csapdába csalták őt. És, hogy mi dolguk van a Kaszásoknak Hatlövettel, miért "hívták" őt ide erre a bolygóra, és hogy milyen terveik vannak vele, ez mind kiderül ebből a füzetből, természetesen nem árulom el nektek.
A rajzok minőségén már nem fogok ámuldozni a sorozat kitudjahanyadik füzete után, továbbra is pazar a képi világ, nagyrészt ezért imádom ezt a sorozatot (is). Meg persze az egyszerű történetekért, amelyek egyetlen szereplőt helyeznek a középpontba, ezáltal kihangsúlyozva azok jellemét, fontosabb tudnivalókat róla. Egyszóval ezek a sztorik arra szolgálnak, hogy közelebb hozzák az olvasónak a hatalmas Transformers univerzum darabkáit, melyek között rengeteg új hőst találhat még az is, aki már jártasabb kicsit a témában. Ezért ajánlom mindenkinek, aki kicsit szeretne tájékozottabb lenni a TF univerzumot követően, hogy nyálazza végig digitálisan ezeket a történeteket. én szépen lassan be szeretném mutatni mindegyiket itt a blogon, de vannak még TF terveim ezek után is, amikről egyelőre nem mondok bővebbet, mindent meg fogtok látni idővel. Természetesen ez a füzet is a HálóZsákon található meg.

No comments:

Post a Comment