Monday, February 4, 2013

Tini Titánok: Első év


Ezen a még mindig téli csütörtök estén egy laza olvasmánnyal készültem nektek. Egy sokak által ismert és szeretett fiatal hőscsapat első kalandjainak lesztek szemtanúi, amint rávetitek magatokat a Tini Titánok: Első év című hatrészes minire.

Az eredettörténetek engem mindig is érdekeltek, mindig foglalkoztatott az, hogy egy adott hős/gonosz/csapat hogyan kezdte pályafutását. Legjobb, ha már más történetek után futok bele az eredetbe, hiszen addigra már megkedvelem az adott karaktert, és jobban érdekel a pályájának kezdete, az első kalandja is. Így vagyok a Tini Titánokkal is. A tagokat külön-külön is ismerem egy ideje, és csapatban is volt már hozzájuk szerencsém, hiszen igen fővonalas karakterek utódai ők, nem valami eldugott figurák, akikről már tényleg csak a fanatikusok tudnak. Tartsunk akkor egy névsorolvasást előbb, aztán menjünk bele a sztoriba. Szóval a Tini Titánok a következő tagokat számlálja: Robin, Aqualad, Kid Flash, Wonder Girl és Fürge.
Ebben a miniben tanúi lehetünk a csapat megalakulásának, illetve a megalakulás okának is, ami elég érdekes szerintem. Ugyanis a csapat első ellenfele a főcsapat (ez most hülyén hangzott), vagyis Batman, Flash, Zöld Íjász, Aquaman és Wonder Woman. Persze először mindenkinek a maga mentora válik ellenféllé, aztán a fiatalok csapatba verődnek, hogy kiderítsék, mi lelte mentoraikat, és hogy legyőzzék azt, aki a dolgok mögött áll. Itt alakul meg a Tini Titánok csapata.
Ezután nagy népszerűségnek örvendenek majd, interjúkat adnak, ilyesmi, majd meglátjátok. Ja, és akadnak apró belső széthúzások, a csapatmunka eleinte nem megy tökéletesen, de ezt szerintem nem is várhatjuk el. Illetve a szerelmi szálak is alakulnak, bogozódnak, meglátjátok azt is.
Azt kell mondanom, hogy ez a mini első osztályú szórakoztatást nyújt az olvasónak. Könnyed, humoros, és valamennyire még izgalmas is, bár könnyen ki lehet számítani minden lépést a történetben, de nem is ezen van most a lényeg. Nem akar világot váltani a mini, szóval ne is várjuk el tőle. Amit elvárhatunk, azt meg is kapjuk, mégpedig a szórakozást arra az időre, amíg átrágjuk magunkat ezen a hat füzeten.
A rajzokra se panaszkodok, persze nem tökéletesek, de azért nem is rosszak, a színvilág pedig virít, rikít, leköti a figyelmedet.
A képregényt teljes egészében megtaláljátok az Allcomicson, jó szórakozást hozzá.

No comments:

Post a Comment