Sunday, February 3, 2013

Teenage Mutant Ninja Turtles #3


Az IDW-s tininindzsa sorozat folytatódik a harmadik számmal, ahol újabb dolgokra derül fény, és a cselekmény is halad szerencsére. (akik az előző két számot nem olvasták, talán spoileres is lehet a cikk, de még így sem lövök le nagy poénokat, nyugi).

Legutóbb ott hagytuk abba, hogy Rafael összebarátkozott Casey Jones-al, miután megmentette őt részeges apjától. Itt egy új szövetség kötődött, a két "srác" járja az utcákat, és üldözi a bűnt, bár még elég kezdő szinten. Casey-re felkerül a legendás hokimaszk, aminek az eredetét is megtudjuk, illetve a baseball ütő is kézbe kerül, szóval semmi pánik, itt van Casey Jones teljes valójában.
A másik szálon a teknősök továbbra is elveszett testvérüket kutatják, továbbra is reménytelenül. Eközben valami halovány információszerűséget kapunk arról, hogy miért van Rafael külön a többitől, ráadásul, ha eddig nem mondtam volna, amnéziás is, szóval, ha testvérei megtalálják, és megostromolják őt testvéri szeretettel, valószinűleg csak nézni fog, és fogalma nem lesz, mi történik. Érdekesen hangzik.
Azt is megtudjuk, hogy az ügyeletes főgonosz, Old Hog, miért ellenségeskedik Szecskáékkal, illetve ő hogy vált azzá, ami. Ehhez is egy flashbackre volt szükség, ami elég sűrűn előfordul a sorozatban, persze ez nem baj, legalább megtudunk valamit a múltról is, főleg, hogy másképp van a sztori, mint a megszokott.
Az én szememben a színvonal elég állandó a sorozatban, ez a szám sem marad el az előzőektől, továbbra is tetszik. Régi, de mégis újszerű, a karakterek nekem továbbra is a gyerekkoromat idézik, és még a történet is egész jó, és szórakoztató. Ja, és a grafikával sincs bajom, nem fotorealisztikus rajzok, de aki négy bunyózó teknősbékától fotorealisztikusságot vár, az khm. Hangulatos képek, rendben vannak.
A harmadik számot is ajánlom jó szívvel nektek, de csak az első kettő után, mert anélkül bár élvezhető, de nem az igazi. Így is elég sok nyitott kérdést hordoz a sorozat, ne bonyolítsátok az életeteket azzal, hogy a közepébe vágtok a dolgoknak.

No comments:

Post a Comment