Sunday, February 3, 2013

Marvel Fanfar 15 - írta: Amondin -


Amondin:
Üdv mindenkinek.
Nemrég volt április 1, és eszembe jutott egy képregény, ami ehhez a naphoz kapcsolódik.
Tudom, hogy már elmúlt az a nap, de csak most jutottam szóhoz, úgyhogy remélem, megbocsátjátok, hogy ilyenkor még ilyennel foglalkozok.
A fönt említett képregény pedig nem más, mint a Marvel Fanfar 15. száma, ahol az F4 két karakteré-é lesz a főszerep. Szerintem nem igazán kell azon gondolkodni, hogy melyik kettőé, de ha valaki még nem jött volna rá, akkor annak elárulom, Johnny, és Ben lesz a két főszereplőnk.

Mint tudjuk Johnny elég sokszor tesz megjegyzéseket Ben alakjára, meg egyéb dolgaira, amit a Lény kellőképpen viszonoz azáltal, hogy megpróbálja összeismertetni a Fáklya arcát az öklével. Aztán ez vagy sikerül neki, vagy nem.
De most eljött Április elseje, amit Johnny kötelességének tart megünnepelni.
Még előző este szépen előkészít mindent, hogy másnap Ben megkaphassa azt, ami ezen a napon neki jár.
Így hát Április elsején a Lény úgy kell föl, mintha egy átlagos nap lenne.
Egy újabb ébresztőórát ver laposra, amiért fel merte ébreszteni, felveszi a köntösét, és bemegy a fürdőszobába, hogy megmossa a fogát stb, stb.
Még csak nem is sejti, hogy hamarosan egy hatalmas tréfának lesz áldozata. A „Rúgj meg” tábla a hátán, és a görkorcsolyák a lépcső előtt még csak a kezdet Ben számára. Hamarosan sokkal rosszabb, és rosszabb dolgok fognak vele történni, ami aztán vagy vicces vagy nem.
Hogy mik lesznek ezek a rossz dolgok, azokat megtudjátok, ha elolvassátok a füzetet a Chronopolison.
Továbbá azt is megtudjátok, hogy a végén mégiscsak Johnny fog felsülni, de hogy miként azt nem árulom el.
A rajzok nem mondanám, hogy mesterművek de annyira nem is borzalmasak. Nekem csak egyedül az nem tetszett, ahogy a Lény fejét néha ábrázolták, de mindent összevetve annyira nem volt vészes.
A tréfákról, amiket Johnny kieszelt még néhány szót ejtenék.
Nagy részük tényleg humoros, és ötletes, de volt egy-kettő ami már kicsit erőltetettnek tűnt a számomra. Viszont a vége mindenért kárpótolt, az az arc, amit Johnny vágott, mikor megtudta, hogy…
De ezt nem árulhatom el, mert akkor oda a móka, és így már nem lenne értelme elolvasni a képregényt.

Még annyit tennék hozzá, hogy nem egy hosszú füzet. Szöveg nem igazán van benne (két perc alatt végig lehet olvasni), és ez nekem kicsit furcsa is volt, de hát nem lehet mit tenni ez egy ilyen füzet, amit kifejezetten csak a humor miatt készítettek. Néha kell ilyen is.
Mást nem hiszem, hogy tudnék mondani (már így is sokat beszéltem, mint kellett volna) ez most egy ilyen rövid cikk lett, de néha lehet ilyen is.
Szóval most búcsúzom tőletek, de csak egy hétre, mert jövő héten újra jövök egy valamivel, hosszabb képregénnyel. Addig is, sziasztok.

No comments:

Post a Comment