Monday, February 4, 2013

Marvel+ 2.szám

Friss Börzei élmények után lássuk a megjelent-meg nem jelent Marvel+ 2. számát.

 Az első történet sztoryja megjárta,a rajzban is jó volt illet hozzá, bár egy kicsit szokatlan a szememnek. Jáháj bár Brájen Májkel Bendisz írta, de akkor is. Lehet, hogy jobban mennek neki az inkább a karakterekre összpontosító képregények (lásd a Fenegyereket még), mint a csapatténykedés, meg a gigamegacrossover faragás, vagy egyszerűen csak jó napjain tényleg sikerül neki valami olyat is írnia, ami nem csak a marketing hype-nak köszönheti a sikerét. Itt tényleg bepillantást nyerhettünk Vasember gondolataiba, jóféle dialóggal. Ezen a pár oldalon több volt, mint a Marvel+ előző számában, ezért méginkább értetlenkedek, hogy minek kellett erőltetni azt, egy ongoing 2 részét, amiben a Polgárháború emlegetése is csak filler volt. Olyan elvesztegettünk 48 oldalnyi helyet érzésem van.  Egy ilyen történet mellett teljességgel felesleges volt az előző szám. Ha nagyon muszáj volt a Polgárháborút elővenni, annál azért lett volna jobb választás Pl. Frontline valamelyik története.
De a történetnél maradva valamelyest világosodott Vasember ténykedésének háttere. Sajnos így sem hegesztette össze a képet, mert ahány cím volt eddig a PH kapcsán, sima Vasember, Pókember, főmini, abban Vasember annyi félén viselkedett, mondott, az írók "komoly" kooperációjának köszönhetően, mindenesetre a Vallomás sokat segített rajta. De egy kis sebtapasz a vérző eventre.
 A 2. történetet még olyan semleges, így elolvasva. A történetről nem írnák, nem egy 6-részes sztory 1. darabja után ítélek. Az kár, hogy épp egy Ultronos sztory lett kihagyva, nem hiszem, hogy nagy különbség lett volna a 2 történet között, az egyikben Ultron-t darálják, ebben meg a szimbiótákat fogják. Persze ennek a nagy előnye így, hogy support-történetként már egyengeti a talajt a következő nagyevent a Hihetetlenül Rafináltan beépülő Skrullok inváziója előtt. De már belenyugodtam, hogy a lap kimondva-kimondatlanul is a könyvesbolti kiadás támogatását tűzte ki célul, csak abban reménykedem, hogy ha visszajönnek a pénzek, akkor elrugaszkodunk ettől láthatunk mondjuk Avengers v1-et, Ironman v1-et,vagy egyéb irányvonalat. És most nem Hulkra meg Deadpoolra gondoltam.
 Annyi negatívum, hogy az előzmény-összefoglalása  igen karcsú volt, a Mighty Avengers történetét jó lett volna pár képkockával együtt legalább egy tömött oldalas összefoglaló, a csapat létrejöttéről. Kifejezetten gondolok itt Árészre, mert míg a többieket nagyjából lehet sejteni, hogy miképp kerültek oda, addig nála nem igazán lehet mire vélni. Ez valamilyen formában jó lenne ha még ez belekerülne, és teljesen tiszta lenne ez a kérdés.
 Akár Amerika Kapitány halála helyett. Mert nem rázott meg. A Marvel újabb ámokfutását jellemzi, hogy elég gyorsan sikerül majd feltámadnia. Ezt persze mindenki előre sejtette, szóval a dolog drámaiságának nagyon alávág a tudat, hogy Ben Bácsin Gwen Stacyn, meg valószínűleg Happy Hoganan kívül mindenki hajlamos rendszeresen vissza-élősíteni magát.. Ez persze nem az M+ hibája, hanem a Marvel gárdáé.
 A 2. történetnek végre van, valami kis Cliffhanger érzete, ami nem csak a következő füzetet teszi váróssá, hanem ezúttal már az abban lévő történetet is. Érdekesnek tűnik. Remélhetőleg történet is lesz hozzá, és nem csak bunyót látunk.
 Összességében végre egy jó szám, és nem csak annak kell örülni, hogy van újságárusi képregény, meg jó a minősége, hanem a tartalommal is elégedett lehet az ember.

No comments:

Post a Comment