Monday, February 4, 2013

Green Lantern #2


Még réges régen elkezdtem bemutatni a Zöld Lámpás rebootolt sorozatát itt az oldalon, és most itt a várva várt folytatás. Mert várva várt, ugye?

Ha még emlékeztek az első számra, annak a lezárása olyan volt, hogy azonnal kapni kellett a folytatás után. Ha nem emlékeznétek, akkor felvázolom kicsit a helyzetet. Szóval, Sinestro valamilyen oknál fogva ismét Zöld Lámpás lett, miközben Hal Jordan már nem az, halandó életét tengeti a Földön. Eközben Sinestro bandája, a Sárga Lámpások fellázadnak ellene, de úgy össznépileg, mivel elhagyta őket, meg ilyesmi. Szóval az egész Korugar bolygó Sinestrora vadászik, és amilyen ocsmány lények lakják azt a planétát, ez nem túl bíztató hír.
Emiatt Sinestro ellátogat a Földre, hogy megkeresse Hal Jordant. Meg is találja könnyedén, és komoly kijelentést tesz: Ha Jordan vissza szeretné kapni a hatalmát, akkor azt kell tennie, amit Sinestro mond. És puff, ezzel zárult az első füzet, hogy tépd a hajad, hogy ezután mi lesz. Na itt van a második szám jó ideje, abból kiderül, a szorgalmasak már előre elolvasták, én csak most jutottam oda.
Az alapszitu tehát fel van vázolva, és egész érdekes is, szóval nem panaszkodok. A második számban Hal kap egy gyűrűt Sinestro-tól, ami megadja neki a hatalmat, amire szüksége van. Csakhogy ez nem szokványos gyűrű, mivel a belső részébe a MADE by Sinestro felirat van gravírozva. Na jó, ezt nem látjuk, de értitek ugye, ő kreálta a gyűrűt. És ami még szebb, hogy bármikor kikapcsolhatja azt, szóval Hal Jordan innentől Sinestro szolgája. Éééérdekes.
Hamarosan az is kiderül, hogy milyen céllal vette maga mellé a rózsaszín pofa a főhősünket, de szerintem kitaláljátok magatok is: segítenie kell elpusztítani Korugar lakosságát. Vagyis jó kis epikus csatajelenetek várhatóak a közeljövőben, remélhetőleg minél kreatívabb gyűrűhasználattal.
Van még egy jelenet a füzetben, amiről direkt nem mesélek, mert akkor mindent elárulnék. De egy híd játszik benne fontos szerepet, meg a random jónép, akik megint meg akarnak halni. Jól sikerült jelenet, meglátjátok majd.
Az írónk továbbra is Geoff Johns, sokak kedvence, és egyáltalán nem külsős a Zöld Lámpás univerzumot illetően, szóval amíg ő írja a sztorikat a zöld fényben, addig nincs mitől tartanunk. A rajzok sem rosszak, bár néha egy-egy közeli portré kicsit fura, de azért még bőven a jó kategóriába tartozik.
Olvassátok el tehát ezt a füzetet is, mert megéri, hogy aztán mindenki félje a hatalmatok, a Zöld Lámpások fényét, vagy valami olyasmit. Jó olvasást.

No comments:

Post a Comment