Sunday, February 3, 2013

Hulk 180-181



Üdvözlet mindenkinek.
A mai nap mindenki kedvenc zöld óriása egyik kalandját fogom bemutatni. Ez a kaland már csak azért is fontos, mert ebben a történetben jelent meg egy karakter, aki a későbbiekben nagyon népszerű lett, és sokak kedvencévé vált.
De ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük inkább a legeslegelején.
E kalandunk ott kezdődik, hogy Hulk magányosan vándorolva eljut egy kanadai erdőbe, ahol egy időre nyugalmat talál. ( Ha csak egy falka farkast bele nem számolunk)
Ám a nyugalma nem tart sokáig, mert ebben az erdőben él egy szörnyeteg, akit Wendigo-nak hívnak.
De elsősorban nem ő tör borsot az óriás orra alá, hanem a húga Marie, aki meg akarja menteni a testvérét.
Tudniillik a Wendigo úgy keletkezett, hogy ezen az erdőn egy átok ül. Ha ebben az erdőben egy ember emberhúst mer enni, az a Wendigová válik, és élete végéig (már ha véget ér egyszer) így is marad.
Ám Marie megtalálta a módját, hogy megmentse a testvérét, akit ez az átok sújt.
Ő ugyanis az évek során kicsit jártas lett a sámánizmusban, és a mágiában, és sikerült egy olyan mágiát megtanulnia, aminek segítségével át tudja helyezni a Wendigo átkát valaki más testébe.
A probléma csak az, hogy nem tudja kinek a testébe helyezze át. Ám ez a probléma a Hulk megjelenésekor megoldódik.
Csupán annyi a dolga, hogy a barlangjába csalogassa a Hulkot, elaltassa, hívja a Wendigot, és belekezdjen a varázslatba. Végülis az nem bűn, ha egy szörnyeteget, egy másik szörnyetegbe helyez át. Legalábbis ő ezt gondolja.
Kedvességével sikerül is a barlangjába csalogatnia a zöld behemótot, és elaltatni is sikerült.
Ám sajnos egy idő után a Hulk felébred, pont akkor, amikor a Wendigo is színre lép.
És elkezdődik a verekedés a két behemót között, amibe aztán egy nem várt személy is becsatlakozik. Ez a nem várt személy, pedig nem más, mint X Fegyver, de szerintem ti jobban ismeritek úgy, mint Rozsomák.
Bizony, mindenki kedvenc karmos mutánsa itt tűnt fel legelőször.
Tehát úgy állunk, hogy van nekünk egy Hulkunk, egy Wendigonk, és egy Rozsomákunk, akik egymással küzdenek. Nos, ha a számításim nem csalnak, akkor az erdő alaposan meg fogja járni ezt a csatát, aminek kimenetelét csak az tudhatja meg, aki elolvassa ezt a képregényt. 
A rajzokról annyit, hogy annyira nem vészesek, de annyira jók sem. Főleg Rozsomák ábrázolása lesz az, ami szerintem sokatoknak nem fog tetszeni. Mai szemmel nézve enyhén nevetséges ez az ábrázolás, de akkoriban ezzel még nem volt baj, szóval ezt írjuk a kor számlájára.
És természetesen itt még azzal a Hulkkal fogunk találkozni, aki mindig csak egyes szám harmadik személyben képes beszélni, és minden harmadik szava az, hogy: Hulk.
De ehhez egy idő után hozzá lehet szokni.
Amennyiben felkeltettem az érdeklődésetek, akkor irány a Chronopolis, és ott elolvashatjátok ezt a képregényt.
Nos, azt hiszem ennyi volt mára a mondanivaló, ha minden igaz, akkor egy hét múlva újra jövök valami mással.
Addig is, viszlát.

No comments:

Post a Comment