Sunday, February 3, 2013

Deadpool Enciklopédia IV. - írta: Ben Reilly -


Alterpoolok – avagy kinek jutott még félcédula

Deadpoolt az eltelt három hétben kívül-belül megismerhettük, de ne feledkezzünk meg a Marvel párhuzamos dimenzióinak karaktereiről, akik között megtalálhatjuk Wade megfelelőit is. A teljesség igény nélkül az ismertebbek.

Újvilági Marvel
Kezdjünk vele, hiszen a magyar olvasók számára talán mind közül ő lehet a legismertebb, hiszen a nálunk is megjelent Csodálatos Pókember 2. szériájában kapott szerepet. Az eredeti karakterhez képest ez a Deadpool szinte semmi hasonlóságot nem mutat. Egy mutánsellenes egység vezetőjeként Wadey Wilson őrmester a Golf Háború veteránja élő TV showban vadászik a mindenki által rettegett mutánsokra. Ez a Deadpool amennyire tudjuk nem rendelkezik semmilyen különleges képességgel eredetileg. Egy bevetés során kis híján odaveszett, több testrészét kibernetikus implantátumokkal helyettesítették, arca a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, és vagy az átalakító műtét során nyúzták le vagy még a harctéren. Fejét egy plasztik maszk vonja körbe.

Age of Apocalypse
Apokalipszis korának világában Deadpool a Dead Man Wade névre hallgat és egy eléggé humortalan tagja Apokalipszis Lovasainak. Öngyógyító faktorát nem Rozsomáktól és az X-Fegyvertől kapta, hanem Apokalipszis eugenikus kísérleteitől. Őt és a többi kísérleti alanyt Vadföld leigázására küldték, de Wade odaveszett, amikor Árnyék leteleportálta róla a fejét. Hülyén hangzik és a halál módja is hülye. :)

Marvel Zombik
A Marvel Zombik világának Wade-je elég szép karriert futott be. Miután a Zombik sorozatában megküzdött az Ezüst Utazóval egy időre eltűnt, egészen a 3. szériáig amelyben elvesztette a testét. A 4. sorozatban nem sok vizet zavart, de átkerült a Marvel fővilágába (616-os Föld), ahol a Deadpool Corps tagja lett. Itt aztán minden hülyülés tárgya lett, kapott egy propelleres sapkát amellyel „berepül” a harcba, és nevét Headpoolra változtatták.

Weapon X: Days of Future Present
Ebben az alternatív idővonalban Deadppolt Rozsomák felkérte, legyen az új X-Men tagja, mivel az eredeti csapatot mind egy szálig megölték. Ezt a Wade-et Zéró Ügynök ölte meg különleges képességével.

Wade "Deadpool" Wilson Őrnagy
A Deadpool: Merc with a Mouth 7. számában Deadpool egy alternatív valóságba kerül át, ahol Kanada, az USA és Mexikó egyetlen hatalmas országot alkot. Az itteni Deadpoolról csak annyit tudunk, hogy a hadsereg magas rangú vezetője, és amellett, hogy rettenetes személyiség, kellően elmebeteg is.

A Deadpool Kölyök
Deadpool ellátogatott egy alternatív világba, ahol még mindig a régi vadnyugat szelleme uralkodik. Nick Fury sheriff és Rozsomák a fejvadász mindketten egy pisztolyhőst üldöznek, akinek a neve a Deadpool Kölyök. Mielőtt a mi Deadppoolunk elhagyná ezt a világot, még lelövi a Kölyköt, tettéért pedig Fury és Rozsomák alaposan megdicsérik.


Deadpool Corps – róluk csak pár szóban egyelőre, velük komolyabb terveim vannak :)

Lady Deadpool
A Deadpool: Merc with a Mouth sorozatban, Deadpool felkeres egy világot, ahol az ő női megfelelője tevékenykedik és rendre összeakasztja a tangáját Amerika Tábornokkal.

Kidpool
Szintén egy alternatív univerzumban Deadpool egy kölyök, aki X Professzor iskolájának bajkeverő tanulója.

Dogpool
Eredetileg csak egy átlagos kutyus volt, akin embertelen kísérleteket hajtottak végre, és ezek egyikeként öngyógyító képességet kapott. Több se kellett neki, seggbe harapta fogva tartóit, leszaggatta heréiket, majd lelépett.

No comments:

Post a Comment