Saturday, February 2, 2013

Gears of War - A fogaskerekek: Verem


A Gears of War képregénysorozat eddig 12 kötetnél tart, ebből az első hat egy történetet foglal magába, melynek a címe: Verem. Ez a hat füzet található meg eddig magyarul, de rermélhetőleg jön a többi is, hiszen baromi jó.
A történet egy csapat katonáról szól, akik a poklok poklát élik meg egy háborúban, amit a sáskák ellen vívnak. Na nem a szokványos sáskákról van szó, hanem egy rakás iszonyatronda lényről, egyikőjük látszik a fenti képen is. De vannak ezeknél nagyobb állatok is, majd meglátjátok, ha elolvassátok a képregényt.
Szóval ez a maroknyi csapat rendületlenül harcol a sáskák ellen. Miután megtalálják egy elveszettnek hitt társukat (ez történik kb az első kötetben), Montevadoba, egy városba indulnak, ami az emberiség talán utolsó bástyája. Útjuk közben egy másik városba is elérnek, ahol szintén élnek kirekesztettek. Ennek a városnak elég elcseszett neve van, Elcseszett. Itt találnak egy kislányt, aki a szüleit keresi. egyikőjük megsajnálja, és úgy döntenek, magukkal viszik, hiszen Elcseszettet folyton támadják a sáskák, nem kislányoknak való hely. A Montevadoba vezető út hosszú, és nem kicsit veszélyes, folyton a Fogaskerekek útját állja valami. A csapattagok nem veszthetik el a józan eszüket, hiszen tudják, akkor ők is elvesztek. Fájdalmas utazásban van részük, folyton előtörnek az emlékeik a gyerekkorukról, a családjuk haláláról, és azon gondolkoznak, vajon rájuk mi vár Montevadoban, túlélik-e ezt a szörnyű háborút, van-e kiút a pokolból. Ezekre a kérdésekre ti is választ kaptok a HálóZsákon, megéri elolvasni ezt a képregényt, szerintem hihetetlenül jó.
Ami nagyon dob az élményen, az a grafika. Valami csodálatos képi világ jellemzi a képregényt, leköti az embert, még az ótvar sáskák is szépek, ha a rajzokat tekintjük, nem a rusnya képüket. Ami még fontos, hogy erősen rated R mókáról van szó, van pár cifrább beszólás, illetve a véres jelenetekből sincs hiány, erre készüljön fel mindenki, de nyugalom, azért nem olyan durva.
Ami megfogott még az egészben, az az, hogy a szereplők nem csupán kőkemény oldalukat mutatják, hanem képet kapunk a belső konfliktusaikról is, illetve a fájdalmas múltjukról, vagy a betegségről, amiben egyikőjük szenved. Vagyis itt nem csak akció van, hanem egy  kis drámát is belekevertek az alkotók, de csak egy egészséges adagot, hogy megtudjuk a harcok okát, ne csak üresfejű lövöldözés legyen. De persze az akciórajongók is megtalálják a kedvükre való jeleneteket, van belőlük rendesen.
Remélem felkeltettem az érdeklődésetek a képregény iránt, őszintén szólva, nekem az egyik legkedvencebb képregényem a HálóZsákon, ha nem a legkedvencebb, ezért is vártam már nagyon a történet lezárását, ami ma megérkezett, most pedig a további füzeteket várom. Nézzetek hát el a HálóZsákra, olvassátok el ezt a nagyszerű képregényt.

No comments:

Post a Comment