Saturday, February 2, 2013

Ezüst Utazó: Veszélyes ereklye - írta: Amondin -


Genzo:
Ma sem általam írt cikk kerül bemutatásra, hanem Amondin jelentkezik egy írással. Választása egy Ezüst Utazó képregényre esett, olvassátok el, mit jrt róla Amondin barátunk, aztán pedig nyomás a Chronopolisra elolvasni magát a képregényt is.
Amondin:
Ezúttal egy kozmikus történetet mutatok be nektek, aminek a főszereplője Ezüst Utazó.
Ez a történet csak egy részes, de 48 oldal, tehát azért annyira nem rövid.
A történetünk úgy kezdődik, hogy Galactus magához szólítja egykori hírnökét, és egy feladatot bízz rá. Egy üstökös szeli át az űrt abban a pillanatban míg ők beszélgetnek, és ez az üstökös Galactus szerint nagy veszélyeket hordozz magában. Ez az üstökös ugyanis egy mára már kihalt fajnak volt az otthona, és ennek a fajnak volt egy Végső Forrás nevezetű ereklyéje, ami kifogyhatatlan energiát volt képes tárolni. És ez az ereklye túlságosan is veszélyes lehet, ha rossz kezekbe kerülne. Galactus szerint egyedül nála lenne biztonságban ez az ereklye, így elküldi egykori hírnökét, hogy szerezze meg ezt az ereklyét, mielőtt még más szerezné meg.
Az utazó vonakodva bár, de eleget tesz egykori gazdája kérésének, és útnak indul, hogy megtalálja az üstököst, és az ereklyét.
De nem Galactus volt az egyetlen, akinek feltűnt az üstökös. A kree-k, és a skrull-k is útnak indulnak, hogy megszerezzék az ereklyét, és nem utolsó sorban van még valaki, aki nagyon áhítozik az ereklye, és a hatalma után. Ez a valaki azonban nem mer személyesen az ereklye után menni, mert ezzel felhívná magára a figyelmet. Így egy Fehér Holló nevezetű zsoldost bérel fel, hogy hozza el neki az üstökösön élő faj hagyatékát.
Innentől kezdve, pedig megkezdődik a versenyfutás az ereklyéért, az Utazó, a skrull-k, a kree-k, és Fehér Holló között. Nagyjából egy időben érnek az üstököshöz, hogy felfedezzék a rajta élő, mára már kihalt faj titkát, és megszerezzék a Végső Forrást.
De az üstökösön lévő város nem is annyira kihalt, mint gondolták volna. És a Végső Forrás ereje sem olyan amilyennek elképzelték, ugyanis az üstökös még rejt magában egy-két titkot.
A rajzok szerintem jók (1996-os a képregény), csak néhány helyen kicsit kivehetetlen, hogy mi történik, de nem olyan vészes. Csak kicsit oda kell figyelni, és akkor rá lehet jönni, hogy mi is történt.
Ezt a képregényt honosítva megtaláljátok a Chronopolison.
És akkor innentől kezdve Genzo-é a szó.
Genzo:
Ha már enyém a szó, akkor arra használom, hogy megköszönjem a cikket Amondinnak, várom a továbbiakat. Amit még meg kell említenem, hogy a fenti kép most nem az én művem, hanem maga a cikk szerzője, Amondin dobta össze nektek.

No comments:

Post a Comment