Sunday, February 3, 2013

F4 #232 -írta: Amondin-


Genzo:
Eljött a vasárnap, ami egyenlő azzal, hogy Amondin szórakoztat titeket valamivel. A múlt héten nem ért rá írni, ezért helyettesítettem, de most újra itt van köztünk, mégpedig egy Fantasztikus Négyes történettel, egyenesen a Byrne-korszakból.
Amondin:
Üdv mindenkinek.
Múlt héten nélkülöznötök kellett bizonyos okokból (amiket most nem részleteznék, hiszen nem azért foglalom itt a helyet, hogy a magánéletemről beszéljek) de most újra visszatértem, és lássuk miről is lesz szó ma.

A mai képregény számomra különleges múlttal rendelkezik. Ha az emlékezetem nem csal, akkor olyan 5-6 éve ez volt a legeslegelső képregény, amit a Hálózsákon( és amúgy az interneten) olvastam.
Azt kell, hogy mondjam, jobb képregénnyel nem is nagyon kezdhettem volna az olvasást.
Ez a történet John Byrne legelső F4 története volt, amit véleményem szerint nagyon jól megcsinált. ( A mostaniak közül nem mind nyerte el a tetszésemet, de a régebbiek mind-mind nagyon szórakoztatóak voltak a számomra.)
A történetünk ott kezdődik, hogy Diablo elhatározza, hogy megsemmisíti az F4-t. ( Lefogadom, hogy még sosem hallottátok ezt)
Ennek érdekében létrehoz négy elementált, akik egy az egyben küzdenek meg az F4 tagjaival. Diablo gondosan megtervezte, hogy melyik elementál kit támadjon le a biztos siker érdekében.
A Föld elementál Sue-t támadja meg a fodrászánál. Mivel képes port kavarni, és földrengéseket előidézni, ráadásul a termete a Lényhez hasonlítható, így Sue láthatatlan képessége nem sokat segít ellene.
A Víz Elementál Ben-t veszi célba, aki éppen Alicia-val egy színházból jön kifelé.
A Lénynek ugye az ökle már elég sok ellenséget küldött melegebb éghajlatra, de mivel a víz folyékony, ezért nem igazán tudja megütni. Ellenben az elementállal, aki viszont képes egy vízbörtönt létrehozni, hogy aztán Ben megfulladjon.
A Levegő Johnny-t támadja meg, aki Franky Raye-el sétálgat a parkban. Ugye a nagy légörvény ellen a Fáklya lángja mit sem ér, mivel nem tudd meggyulladni.
Az utolsó elementál a Tűz, pedig Reed-re támad, aki a Baxter épületben végez megfigyeléseket, a ki tudja miről. És ugye köztudott, hogy a gumi, és a tűz keveredéséből nem lesz semmi jó.
Így hát az F4 minden tagja nagy bajban találja magát, mert Diablo alaposan kigondolta, hogy ki kit támadjon meg. Ám Reed eszének köszönhetően természetesen túlélik a kalandot, de hogy miként, azt csak az fogja megtudni, aki elolvassa a képregényt.

A rajzok szerintem nem sikerültek rosszra. Legalábbis Byrne rajzai a kezdetekben szebbek voltak, mint a későbbiekben. De ez persze csak az én véleményem.
Mint az már említve lett a füzetet a Hálózsákon találjátok meg, az F4 részlegben, ahol lassan már 100 F4 füzet lesz.( Ha már nincs eleve annyi)
Azt hiszem mindent elmondtam, amit tudni kell erről a képregényről, úgyhogy nem maradt más hátra, mint hogy elbúcsúzzak, és átadjon a szót Genzonak.
Sziasztok.
Genzo:
Köszönet a cikkért Amondinnak. Még annyit tennék hozzá, hogy az F4 részlegen belül az első John Byrne válogatáskötetben találjátok ezt a történetet, ezzel indul az első, több mint 200 oldalas kötet, ami még ezen kívül más sztorikat is tartalmaz. És akkor azt hiszem ketten mindent elmondtunk erről a füzetről, remélem lesznek, akik ezen cikk hatására elolvassák a képregényt. Sziasztok.

No comments:

Post a Comment