Sunday, February 3, 2013

Ezüst Utazó: Hírnök Próba - írta: Amondin -


Üdv mindenkinek.

Tegnap magánéleti problémák miatt kénytelen voltam elhalasztani mára a cikket, de remélem senkinek nem jelent problémát, hogy egy nappal később olvashat erről a képregényről.

Na de, hogy a tárgyra térjünk…
Ezúttal egy hat részes minit fogok nektek bemutatni, ami az Ezüst Utazó: Hírnök Próba címet viseli. Ez az Utazó vol 3-mas sorozatának 70-75-ig terjedő története, és a jubileumi számból szerintem kitalálható, hogy az utolsó rész dupla hosszúságú lesz.
És akkor nézzük is meg, hogy miről fog szólni ez a történet.
Az eleje kicsit csalóka lehet, mivel az utazó a 70-es számnak csak a legeslegvégén tűnik fel, de onnantól kezdve már övé lesz a főszerep.
Újabb kalandunk ott kezdődik, hogy Nova Galactus Hírnöke talál egy megfelelő bolygót a gazdájának, ám kétségek kezdik gyötreni, hogy helyes-e amit tesz.
Végül úgy dönt, hogy hazudik a gazdájának, és elvezeti a bolygótól. Ám Galactusnak már volt pár Hírnöke, akik elárulták őt, szóval figyelemmel kísérte Nova útját, így természetesen tudott róla, hogy a Hírnöke hazudik neki.
Elment arra a bolygóra, és kiirtotta az egész lakosságát, hogy csillapíthassa az étvágyát. Mindössze egy túlélő marad, aki nem más, mint Morg a Hóhér.
Morg a bolygó egyik kastélyának a Hóhérja volt, és észlelte Galactus fenyegetését, de fogalma sem volt arról, hogy kivel is áll szemben. Így egy egyszerű csatabaltával ment neki a bolygófalónak, amivel persze nem ment valami sokra.
Ám Galactusnak megtetszett a Hóhér bátorsága, és hogy nem fél tőle, így életben hagyta.
Miután végzett a „lakomával” döntésre jutott. Bebizonyosodott számára, hogy Nova már nem fogja őt többé hűen szolgálni, így elküldi maga mellől, és felruházza Morgot a kozmikus hatalmával, hogy az új hírnöke lehessen. A Hóhér ezt elfogadja, és hűségesküt tesz a gazdájának.
Nem sokkal ezután lép színre az Utazó is, aki Galactus otthonába megy, hogy meglátogathassa Novát, ám már csak az utódját Morgot találja ott.
Miután megtudja, hogy mi történt, és kiből lett az új hírnök szembeszáll a gazdájával, és Morggal. És veszít. Morg elég könnyen legyőzi, de gazdája parancsára nem öli meg.
Az Utazó belátja, hogy egymaga nem tudja legyőzni Morgot, viszont azt sem hagyhatja, hogy egy ilyen legyen Galactus Hírnöke.
Így hát útra kel, hogy segítséget keressen. És ezt a segítséget Galactus egykori hírnökei között találja meg.
Megkeresi Novát, és Tűz Urát, akik viszonylag zökkenőmentesen csatlakoznak hozzá. A hangsúly persze a „viszonylagon” van.
Ám ezek után jön már a komolyabb kihívás. Maga mellé kell állítania Égjárót (aki mellesleg halott) és Terraxot (akit már legalább háromszor megöltek ezelőtt, de valamilyen oknál fogva még mindig él, igaz száműzetésben)
Végül nagy nehezen sikerül mindet szövetségessé tennie, és immáron öten indulnak útnak, hogy lejátsszák a visszavágót Morggal, aki időközben újabb hatalomra tett szert.
Hogy aztán ebből mi lesz, azt már csak az tudja meg, aki elolvassa a képregényt, ami a Chronopolis oldalán található.
Viszont annyit elárulok még, hogy valakitől e történet során véglegesen búcsút veszünk.( a következő feltámadásig persze.)

A rajzokról nagyon nem tudok nyilatkozni. Nekem semmi bajuk nem volt velük.
Azt hiszem mást nem tudnék írni, szóval már csak az maradt hátra, hogy jó olvasást kívánjak, és elbúcsúzzak.
Viszlát egy hét múlva.

No comments:

Post a Comment