Sunday, February 3, 2013

[Első felbukkanások - Spider-Man] Amazing Fantasy #15


Igen, még mindig folytatódik az Első felbukkanások hete a Genzo Comicson, mert ugye egyszer vagyunk egyévesek, ünnepeljük azt meg rendesen. Ezúttal az egyik, ha nem a legnépszerűbb szuperhős debütálása van a tarsolyomban, aki nem más, mint Pókember. A 60-as évek elején kezdte el a hálószövögetést, és azóta sem hagyta abba, eközben pedig hatalmas népszerűségre tett szert. Filmek, játékok, rajzfilmek, uzsonnásdobozok, Ödönkéknek hátizsákok, tolltartók, szóval minden, amit csak el lehet képzelni. És mindez egy 14 oldalas történettel indult az Amazing Fantasy 15. számában.
Újabb eredettörténetes debütálás tárul a szemünk elé, egyszóval semmi újra nem kell számítani. Ha van eredettörténet, ami a könyökünkön jön már ki, akkor az Peter Parker kalandja a radioaktív pókkal, vagy Jor-El döntése, hogy a fiát elküldi a Földre, hogy legyen neki jó. Most előbbinél maradunk, utóbbiról már volt szó itt.
Ha láttátok az első Pókember filmet, vagy volt már dolgotok képregénnyel a témában, akkor ti is ismeritek már a sztorit. Mondanám, hogy az első film nagyon részletesen és szépen bemutatja az igazi eredetet, mert itt is azok a képsorok vonulnak fel egymás után, igaz az eleje kicsit más, mint ami később kialakul. VAgyis itt még nincs Mary Jane, és a pókkal is kicsit más a sztori, de a lényeg ugyanaz. Ami érdekes itt, az az, hogy Peter nem pusztán a kezéből lövi ki a taknyot, hanem van ilyen speckó hálóvető gépezete a kezén, ami az eddigi filmekben nem volt, de majd most lesz az újban, úgyhogy megnézhetjük mozgásban is.
Ha mégiscsak van olyan, aki ne ismerné a sztorit, felvázolom pár mondatban. Szóval adott az eleinte nagyon nem szuperhőskinézetű fiatal srác, Peter Parker, aki nem épp a suli sztárja, konkrétan egy lúzernek tartják. Van ez így a sulik harcmezején, Peter azonban elhatározza, hogy egyszer majd bocsánatot kérnek tőle, amiért kinevették meg hasonlók. Nem is sejti, hogy milyen igaza van. Egy tudományos előadáson ugyanis megcsípi egy radioaktív pók, aminek hatására ő is elkezd pókként viselkedni. Szövi a hálót, falra mászik, hasonlók. Innentől lesz ő a csodálatos Pókember, mindenki legjobb barátja a kutya és a Google után.
Első amolyan akciószerűsége itt is az, ami a filmben volt, elkapja Ben bácsi gyilkosát, ezt is láttuk/hallottuk már ezerszer.
Bár semmi újat nem tartalmaz a füzet egy valamennyire is jártas olvasónak (már pedig ennyit amiről itt szó van, azért szinte mindenki tud), azért mégis megéri elolvasni a füzetet, hogy lássuk, hogyan lett bemutatva a világnak Pókember, hogy mesélték el az első történetét. A grafikáról nem mondanék semmit, 62'-es képregény, mindent le lehet vonni ebből.

No comments:

Post a Comment