Sunday, February 3, 2013

Captain Marvel vol 3 4-6#


Üdv mindenkinek.
A húsvéti jövés-menés miatt ismételten egy napos késéssel, de itt vagyok, hogy ismertessek veletek egy újabb képregényt, amit szerintem mindenkinek érdemes elolvasni.
A mai három részes történetünk az egyik kedvenc Captain Marvel történetem. Hogy miért?
Nos, egyrészt, mert néhány jelenetnél már hasfájást kaptam a nevetéstől, másrészt pedig, mert tényleg jó a története.
És akkor lássuk, hogy miről is szól e három füzetünk.

Legutóbb ott hagytuk magukra Rick-t/Marvel-t Marlo-t, Hulk-t, és a többieket, hogy túlélték a Wendigoval vívott csatájukat, amelynek folyamán Marlo forgatótársa Lorraine életét vesztette.
De ne aggódjatok, mert Lorraine visszatér Marlo-t kísérteni, és ennek bizony számos vicces története lesz a továbbiakban. Meg egy komolyabb, de ne szaladjunk ennyire előre.
Szóval Marvel hazaviszi Marlo-t az otthonába (ezzel is lesznek bökkenők, de inkább nem lövök le minden poént) és visszatérnek Rick lakásába, ahol egy szép nagy lyuk várja őket.
Hát igen egyesek nem tudták, hogy mire kell használni az ajtót.
A házban Holdsárkány várja őket,(aki segítő szándékkal érkezett, de amit ez a segítő szándék okozni fog abban nem lesz köszönet.) akit Rick rendesen le is ordít, hogy mégis mire való az ajtó.
A probléma csak az, hogy a lyuk nem Holdsárkány érdeme, hanem az apjáé Drax-é.
A Pusztítót ez időtájt Holdsárkány elküldte egy kemény küldetésre (vagyis, hogy keressen egy sütiáruslányt, és vegyen neki egy mentolos csokit) hogy ő addig nyugodtan beszélgethessen Rick-el.
A küldetésben sajnos kudarcot vallott és szomorúan indul vissza a lányához, hogy tudassa vele: „Kudarcot vallottam”, amikor is meglátja, hogy Rick Holdsárkánnyal kiabál, amit ő úgy értelmez, hogy bántani akarja a lányát.
Na igen, ilyenkor nem szívesen lennék Rick helyében.
Így hát miután megköszönte, hogy egy újabb lyuk virít a háza falán (mondtam, hogy Rick háza nagyon meg fogja bánni, hogy ki a gazdája) összecsapja a bandázsait, és tadámm, itt van Captain Marvel.
És ezzel el is kezdődik egy hatalmas összecsapás, aminek a végén Marvel Drax-l a hátán véletlenül összeüti a bandázsokat, és eltűnnek mindketten.
Tudniillik a bandázsokat nem arra találták ki, hogy két lényt szállítson a negatív univerzumba, így Marvel, és Drax egy ismeretlen helyen találják magukat, míg Rick visszakerül a saját világába.
Na de hová is került az a két kozmikus jómadár?
Nos ez adja meg a történet igazi konfliktusát. Ők ketten ugyanis abba a világba kerültek, ahol Hulk már egyszer járt, és ott őt meg is választották uralkodónak. És hát Drax, és Hulk eléggé hasonlít egymáshoz, szóval…
Szóval az ottlakók szépen összekeverik a Hulk-al, és így Drax minden parancsának engedelmeskednek.
És akkor itt is vagyunk a problémánál. Marvel ottragadt egy világban, ahol mindenki az ellensége, és valahogy vissza kellene jutnia a saját világába Drax-al együtt.
Na, de hogy ezt hogyan fogja véghezvinni, az legyen meglepetés annak, aki elolvassa.

A rajzokról annyit, hogy ugyanolyanok, mint az előzőekben. Nekem csak egyetlen kép szúrta a szememet, méghozzá, amikor Rick leordítja Holdsárkányt. Ott tudniillik Ricknek természetellenesen nagy szája van. Igaz, hogy neki mindig is nagy volt a szája, de szerintem az egy kicsit túlzás azért. De ki tudja. El tudom képzelni, hogy direkt ekkora.
Mindenesetre az én véleményem szerint ennél több hibája nincsen a rajzoknak, és ez sem akkora nagy hiba, főleg, ha tényleg szándékos.
És már csak egy dolgot nem mondtam el, méghozzá, hogy hol találjátok ezt a képregényt.
Természetesen a Chronopolis-on, ahogy a többi Captain Marvel képregényt is.
Mást már nem tudok mondani, csak annyit, hogy jó szórakozást a képregényhez.(aki ezen nem tud szórakozni, az sürgősen menjen el orvoshoz)
Viszlát.

No comments:

Post a Comment