Sunday, February 3, 2013

Bosszú Angyalai vol 3 5-6 - írta: Amondin-



Amondin:
Üdv mindenkinek. A múltheti Fantasy nap után itt az ideje visszatérni a szuperhősök világába, azon belül is a Bosszú Angyalaihoz.
Az Avengers hét keretében már ismertettem veletek az 1-3 részig tartó történetet, és most az 5-6 jön. Hogy miért hagyom ki a 4-est?
Nos az egy amolyan átvezetőtörténet akar lenni, amiről nem igazán tudnék írni. Nagyjából arról szól, hogy a 39 bosszúangyal létszámot lecsökkentik, és eldöntik, hogy ki legyen aktív tag, és ki nem. Szóval remélem, megértitek, de arról nincs értelme hosszan írni.
Na de térjünk át a mostani történetre.
Szóval az, mint említettem a 4-es számban megalakult az új bosszúangyal csapat, amiknek tagjai: Amerika Kapitány, Vasember, Thor, Sólyomszem, Skarlát Boszorkány, Vízió, és Vasmadár.
Ez a felállás a későbbiekben természetesen változni fog, de egyenlőre maradjunk ennél.
Szóval, mint azt megszokhattuk az elején minden békésen, kezdődik. Amerika kapitány, és vasmadár szorgalmasan edzenek a gyakorló teremben. Thor kifosztja a konyhát. Vasember Víziót próbálja meggyógyítani (akik olvasták a 3. számot azok tudják mi történt az androiddal) Wanda pedig Sólyomszemmel együtt vásárolgat.
Ám mint mindig ezúttal is történik valami.
Egy repülőgép tele kutatókkal ugyanis lezuhant az óceánba, és sürgős segítség kell nekik. Az angyalok természetesen ugranak is, és azonnal a baleset helyszínére sietnek.
A Kapitány kiadja a parancsokat, és mindenki tenné is a dolgát (kivéve Sólyomszemet, aki nekiáll kicsit vitatkozni vele.) amikor egyszercsak megjelenik a Legfőbb Légió.
Róluk azt kell tudni, hogy egy párhuzamos világból jött szuperhősök, akik gyakorlatilag a DC Igazság Ligájának egy másolata. Tulajdonképpen azért is lettek kitalálva, hogy valamilyen formában a Liga, és az Angyalok megmérkőzhessenek egymással, anélkül, hogy a két világ összekeveredne.
A Légió minden tagja szinte egy az egyben ugyanazt a képességet birtokolja, mint a Liga tagjai. Például Hüperionról ordít a Supermenség. Ugyanígy Dr Spektrum Zöld Lámpásnak menne el. És így tovább.
Na de vissza a történethez.
Szóval megjelenik a Légió, és rátámad az angyalokra. Hogy miért, miközben ők is szuperhősök, és a jó oldalon állnak?
Na ez adja a történet fő konfliktusát. Hüperion ugyanis azt állítja, hogy az angyalok imposztorok. A Kapitány persze megpróbálja ésszel megoldani a helyeztet, de nem nagyon sikerül neki, így kénytelen lesz ököllel beszélni. És elkezdődik a harc a két csapat között.
A kérdés adott. Miért hiszi a Légió, hogy az Angyalok imposztorok? Nos erre a kérdésre csak az fog választ kapni, aki elolvassa ezt a két részes történetet, amit a Chronopolison talál.
A rajzokról nem ejtenék különösebb szót. Ugyanolyanok, mint az előző számokban. Akinek az tetszett, annak ez is fog. Akinek meg nem az vigasztalódjon a történeten, mert azért érdemes lesz elolvasni.
Azt hiszem mindent, amit kellett leírtam, így már nem maradt más hátra, mint, hogy jó olvasást kívánjak nektek, és elbúcsúzzak.
Sziasztok.

No comments:

Post a Comment