Monday, February 4, 2013

Avengers: The Avengers Initiative 2012


Kicsit meglovagolom ezt az Avengers őrületet, ha nem bánjátok. A világ egyes részein  már bemutatták a filmet, és szinte kizárólag egekig magasztaló véleményeket lehet róla olvasni, és ezek már nem a bemutatás előtti marketingszövegek, amikor egy-egy sajtós a premier előtti vetítés után megírja, hogy milyen fantasztikus volt a film, aztán kiderül, hogy valószínűleg nem ugyanarról a filmről van szó, amit mi láttunk. Amerikán és még egy pár országon kívül már mindenhol bemutatták a filmet, ez a képregény pedig főleg azoknak szól, akik még nem látták a filmet (ugyebár az amcsik meg én), hiszen ezt adták ki, mint hivatalos prequelt.

Persze minden bizonnyal annak is érdekes lehet a füzet, aki már látta a filmet, bár tuti nem akkora az élvezeti faktor úgy. Ez a füzet ugyanis szépen sorba bemutatja azokat a hősöket, akiket te még nem láttál  együtt zúzni a filmvásznon. Ja, hogy már láttad? Nos, attól ez még bemutatja őket neked.
Figyelembe kell azt is venni, hogy nem mindenki látta az előzményfilmeket, bár tény, hogy akkor hülyeség egyből az Avengersre beülni. De tételezzük fel, hogy van ilyen eset. Ilyenkor javasolt minimum ez a 24 oldalnyi Avengers ki kicsoda, bár teljes képet ez sem szolgáltat, nyilván ennyi karaktert teljesen bemutatni ekkora oldalszám mellett lehetetlen, hacsak nem puszta leírások vannak.
Amiről itt konkrétan szó van, az az, hogy Nick Fury szépen sorba bemutatja egy idegen fazonnak a főhősöket, akiket összetrombitált egy csapatos bulira. És ennyi lenne az egész, meg egy apró fordulat a füzet végén. Minden hős egy pár oldalas történet révén kerül bemutatásra, különböző helyszíneken, ilyesmi. Nem mondom, hogy potyára olvastam el ezt a füzetet, mert azért jó kis ráhangolás a filmre, amit ha minden jól megy, most hétvégén fogyasztok el. Annyiból azonban semmi extra nincs, hogy a karaktereket már eddig is ismertem, és nem csak a filmekből, szóval új infót nem szolgáltatott, és ha te is képbe vagy a dolgokat illetően, akkor neked sem fog.
Pusztán ennyi céllal tudom ajánlani ezt a füzetet, hogy kicsit ráhangolódj a filmre, mielőtt megnézed, máskülönben nem nagy szám. Azt gondolom nem kell kihangsúlyozzam és elmeséljem, hogy a hősök itt nagyon emlékeztetnek a filmbeli verziójukra. Megkerested az álladat? Oké, akkor folytatom.
Ha pedig már a rajzoknál tartunk, egész jól sikerültek. Külön érdekesség, hogy a paneleken látszódnak még a ceruzarajz vonalai, ezt nem tudom mire vélni, de mindenképp érdekes, nem rontott az összképen.
Szóval, ha még nem láttad a filmet, és szeretnél egy kis ráhangolást képregényes formában, akkor hajrá.

No comments:

Post a Comment