Monday, February 4, 2013

Green Lantern: New Guardians #2


Valamelyik DC Reboot csokorban került pár sorban bemutatásra ennek a sorozatnak az első száma. A lámpásos sorozatok egyik ígéretesnek mutatkozó darabja a New Guardians, ami egy nagyon erős kezdés után egyelőre képes tartani a szintet. Legalábbis a második szám erre enged következtetni.

Ismételjük át az első rész történéseit, hátha esetleg nem lenne meg hirtelen, hogy miről van szó. Szóval a főszereplőnk itt Kyle Rayner, talán a legkedveltebb Zöld Lámpás a laza, humoros stílusa miatt. A ruháját is maga tervezte, mert nem csípte a sablonszerkót, ami a többieknek van, meg ilyesmi. Valami megmagyarázatlan történés folytán azonban olyan hatalmat kap a kezébe, pontosabban a kezére, amekkora még senkinek nem volt. És itt nem a zöld gyűrűre gondolok, hanem mindre. Egyszerre.
Az első szám erről szólt, hogy egyszer csak mind a hét gyűrű megjelent Kyle előtt, hogy őt választotta magának. Ez még nem is lenne olyan izgis, de ha hozzátesszük, hogy a gyűrűk eredeti tulajdonosai is megjelennek a Földön, mindjárt más a helyzet. Tulajdonképpen ez lenne az alapötlet, amire eddig épül a cselekmény, és szerintem ez teljesen rendben van, elég érdekesnek hangzik ahhoz, hogy érdekeljen a folytatás. Nem is csalódunk benne eddig, a második rész ugyanis hozza azt, amit elvárnánk.
Egyelőre nincs válasz arra, hogy miért ment minden gyűrű Kyle-hoz, azonban két más dolog elviszi a hátán a füzetet, és ez erre a bő 20 oldalra elég is, nincs hiányérzetünk. Ezt a két dolgot csak épp megemlítem, hogy csináljak kedvet a cucchoz, aztán felfedezitek ti. Az egyik, amiről már talán sokan fantáziáltatok, hogy vajon mi történik, ha egy valaki egyszerre felhúzza az összes gyűrűt. Mivé változik? Egyáltalán elbírhat egy bármilyen lény, jelen esetben egy ember, ekkora hatalommal? Ezekre a kérdésekre megkapjuk a választ. A másik fő dolog a füzetben az Őrzőkhöz, konkrétan az egyikőjükhöz kapcsolódik, fény derül valamire egyikőjükkel kapcsolatban, és úgy van elmesélve, hogy azoknál is üssön, akik nem ismerték névről eddig ezt a kis kék izét. Szóval korrekt kis füzet ez, remek grafikával, jó történettel. Ha nem rontsák el, akkor ez egy jó sorozat lesz, ez meg egy nagyon értelmes kijelentés volt. Nembaj, olvassátok a füzetet inkább, abba több az értelem.

No comments:

Post a Comment