Sunday, February 3, 2013

The Goon v3 03.


Folytatom tovább a The Goon képregénysorozat bemutatását, már el is érkeztünk a harmadik számhoz, haladunk szépen lassan. Csakúgy, mint az eddig bemutatott két szám, ez is egy különálló, egyrészes történet. Nézzük meg részletesebben, miről szól. Nézzük meg?
Igazából ezt a történetet is tekinthetjük eredettörténetnek. Egy darabig még okés, de azért remélhetőleg nem fognak minden második számban előszedni egy-egy szeletkét az eredettörténetből. De ez a mostani még újdonság, és érdekes is, ugyanis azt tudjuk meg, hogy miként találkozott Goon Frankyvel, hogyan kezdődött a közös életútjuk. Nem árulok el nagy dolgot, ha elmondom, hogy még fiatal kölykök voltak mind a ketten, amikor találkoztak.
Goonnak miután megölték a családját, bosszút esküdött az elkövető ellen, és épp ez ügyben járja a város utcáit, amikor segélykiálltás zökkenti ki őt a gondolatmenetéből. Egy fiatal iskolás fiúval kötekednek a keményebb és erősebb társai, a ruhája miatt csúfolják, és meg is verik. Goon pedig akármilyen mogorva és nyers, azért mégiscsak jó ember, és ezt ő sem hagyhatja annyiban, ezért a maga módján segít a fiatal áldozatnak. A maga módja alatt azt értjük, hogy jól megveri a fiút, aki az előbb kötözködött és verekedett, szó szerint kinyomja a szemét is, de aztán rendességből visszarakja, majd elveszi a srác ruháit, és odaadja a kissrácnak, hogy ne járjon olyan kislányos göncökben, mert így mindennap megverik. Szerintem már jócskán kitaláltátok, ki volt a kissrác, akit Goon megvédett az imént ecsetelt módon. Bizony, Franky, aki hálából meghívja őt a házába, hogy lakjon ott, mivel Goonnak jelenleg nincs tető a feje fölött. Eddig úgy hangzik, mintha egy szomorú drámát mutatnék be itt, fiatalok közötti erőszakkal és szomorú háttérsztorikkal, utcára kényszerült fiatalokkal, pedig itt egyáltalán nem erről van szó, az egész dolog tele van jóféle fekete humorral, ahogy azt már eddig meg is szoktuk ettől a sorozattól. Aki tehát nem akad ki azon, hogy Goon jószándékú cselekedete miszerint visszarakta a szemet amit az előbb kinyomott, poénnak számít, az nagyon jól fog szórakozni ezen a füzeten is. A gyengébb idegzetűek se aggódjanak, az ominózus szemes mutatvány nincs ábrázolva, csupán elmesélve, és onnantól az olvasó fantáziájára van bízva a dolog.
De hol is hagytuk abba a sztorit? Jah, igen. Franky tehát befogadja a kóbor Goont, és a hazavitelhez, illetve Franky anyjához is köthető pár ütős poén itt. Ezek után megtudjuk, hogy pontosan mi is Goon célja, pénzt szeretne kicsalni a rosszfiúktól, próbálja magát küldöncnek kiadni, hátha ezzel félrevezetheti őket. Sajnos ez nem ilyen egyszerű, így hát kicsit komolyabb eszközöket kell bevetni. Ebben lesz Goon segítségére az újdonsült barátja, Franky, és még pár zombi is besegít a jó cél érdekében. Ők nem hiányozhatnak egy valamire való Goon-sztoriból, tehát most is kell nekik valamiféle szerep.
Ez a füzet sem marad el az eddig bemutatottaktól, csak úgy árad belőle a fekete humor, az erre fogékonyak nagyon jól szórakoznak olvasás közben. Akik pedig kevésbé szeretik az ilyesmit, szerintem egy próbát nekik is megér.

No comments:

Post a Comment