Monday, February 4, 2013

Justice League #3


Folytatjuk a rebootolt Justice League sorozat bemutatását a soron következő harmadik számmal. A többi  rebootos sorozattal elég lassan haladok, de remélem előbb-utóbb őket is be tudom mutatni itt, addig azonban lássuk, hogy folytatódnak a nagyágyúkból összerakott csapat kalandjai.

Mivel a történet 5 évvel a jelenünk előtt játszódik, így a csapat még nincs megalakulva, csak most ismerkednek egymással, fedezik fel egymás képességeit, tulajdonságait. Ez külön érdekességként szolgál a sorozatot illetően. Persze nem úgy kapjuk itt a hősöket az arcunkba, hogy egyből jelen van mindenki, hanem minden számban egy-két "új" arcot köszönthetünk. Azért idézőjelbe, mert ezek már ismert arcok, csak a sorozat és a történet szempontjából újak. Az eddigi két számban bevezették nekünk Batmant (őt láttuk legelőször), Zöld Lámpást, Supermant, Flasht, és valamilyen szinten bevezették Cyborgot is, aki mint mondtam, teljesen új tag a csapatban, ezért neki részletesebb eredettörténet dukál. Itt a harmadik számban ismét előrébb halad Cyborg eredete, valamint újabb leendő tag kerül a képbe, mégpedig Wonder Woman, és az utolsó oldalon egy másik tag, akivel ha jól számolom, kiegészül a csapatlétszám. Előre jósolhatóan a negyedik rész vele fog kicsit bővebben foglalkozni, aztán talán belecsapunk a csapatlecsóba. Jó lenne.
Addig azonban kicsit jobban megismerjük Wonder Womant, és megnézzük, amint belekeveredik a harcba, amit a már felsorolt hősök vívnak egy csomó robotszerű izé ellen, akik az előző számban említett földönkívüli kocka folytán szabadultak a világra, és csupán beharangozói az igazi vésznek, a főellenségnek, aki nem más, mint... áh, nem mondom el, maradjon meglepetés. De nem Lex Luthor, hála a jóistennek.
Igazából ha egyszer odajutnánk, hogy film készülne a Justice League-ből (erre sajnos jelenleg nem sok esély van, nem igazán tudnak megegyezni az érintettek), akkor azt erre a képregényre kellene alapozni szerintem. A hősök eleinte nem ismerik egymást, a világ még fél tőlük, nem tudja őket hova tenni, de aztán megalakul a team, nyomnak egy boss-fightot és függöny. Pár perces montázsokkal bemutatni az eddig filmes téren ismeretlen karaktereket, aztán nyomás. Nem lenne rossz.
Ahogy ez a képregény sem rossz továbbra sem, sőt, szerintem egész jó, az alkotópáros továbbra is a közkedvelt duó, Geoff Johns és Jim Lee, aki ezúttal is olyan rajzokat rak elénk, hogy csak ámulunk, nálam kb ő az etalon rajzból, és szerintem vagyunk még ezzel így páran.
Szóval csak ajánlani tudom ezt a számot is, eseménydús, izgalmas, szórakoztató, mi kell még?

No comments:

Post a Comment