Monday, February 4, 2013

Fekete Kanári - Bűnnel élni TPB


Ma egy olyan karakter egyik története kerül bemutatásra, akiről itt az oldalon még nem sokszor esett szó, talán még egyszer sem. Éppen ezért előtte mondok róla pár szót, aztán vágunk bele a történetbe.
Fekete Kanári a DC Univerzum bűnüldözője, egyébként Zöld Íjász felesége, tagja a JLA-nak, a JSA-nak, de talán a Birds of Prey (Ragadozómadarak) tagjaként ismerik a legtöbben. A karakter szerepelt a Smallville sorozatban (emlékszik rá valaki?), és én személy szerint számítok a jelenlétére az októbertől induló Arrow című sorozatban, ami ugye nem kérdés, melyik karakter kalandjait dolgozza fel. Fekete Kanáriról találtok részletes leírást a Newgenen, ajánlom elolvasásra, ha még nem történt meg.
A most bemutatásra kerülő történet egy négy részes mini tulajdonképpen, ami a Bűnnel élni címet kapta, nem is véletlenül.

A történet középpontjában ugyanis nem Kanári, hanem a kishúga és egyben nevelt lánya, Bűn áll. Ilyen női névről se igazán hallottam eddig, gondolom ti se, de túltesszük magunkat a dolgon. Ez a Bűn nem egy hétköznapi kislány, nem hiába szúrja ki őt magának az Orgyilkosok Ligája, hogy kiképezzék őt az új Lady Shivának. Egyszóval gyerek létére jól vágja a harcművészetet, amit meg is csillogtat itt nekünk.
Azonban, mint minden rendes kislánynak, neki is iskolában a helye, de a magatartása miatt Kanári egy kicsit aggódik. Itt bukkan fel a színen Craig Windrow, Kanári exférje, aki örömmel segít a nőnek és a gyereknek, és talál is egy jónak ígérkező iskolát. Nem árulok el nagy dolgot, ha azt mondom, hogy Craiget nem épp a jószándék vezérli, hiszen úgy nem indulna be a sztori soha. A felbukkanó exférj ugyanis összehaverkodott Merlynnel, aki most nem varázsló, hanem az Orgyilkosok Ligájának vezére. Bűn tehát könnyű célpontnak tűnik, ez az állítás azonban meg is cáfolódik, amikor Bűn suliját ellepik a nindzsák, akik nyilván érte jöttek, de ő könnyen zúzza le mindet. A lányt végül Merlyn viszi el Zöld íjásznak öltözve, ezzel feldobva a labdát az igazi Zöld íjásznak és persze Kanárinak.
Az izgalmasabb részek még csak ezután következnek, majd egy egész jó lezárást kap a történet, amit már nektek kell felfedeznetek. Igazából azt kell mondjam, hogy ez a mini nem szólt azért akkorát, nagyon extra dolgok nincsenek benne, mégis szórakoztat rendesen. Olvastunk már jobbat is, rosszabbat is. Erős közepes képregény számomra, de attól még ajánlom, mert azért képes volt lekötni végig, néztem, hogy mi lesz már a kiscsajjal. Amúgy cameoszerepben feltűnik pl Batman is, odamond pár szót a főhősöknek, akik épp a léánykérés körül forognak, amikor történik ez a "bűneset". Ez a mini ha jól tudom, része is egy nagyobb könyvnek, ami Ijász és Kanári házassága köré épül, de tartalmaz még pár füzetet ezen kívül. De ez a történet magában is tökéletesen élvezhető, én sem olvastam a többi részt.
Ja, igen, ami még kimaradt, hogy hol találjátok a képregényt. Bár erre kevesen tippelnének szerintem, de a történet teljes egészében olvasható a HálóZsákon. Azért tippelnének kevesen erre, mert a képregény inkább a NewGen profiljába illik bele, de semmi baj, ezen nem akadunk fenn, teljesen mindegy, hol van, a lényeg, hogy olvasható mindenki számára.

No comments:

Post a Comment