Monday, February 4, 2013

Batman - The Dark Knight #02


Még nagyon régen mutattam be ennek a rebootolt Batman-sorozatnak az első számát, most pedig elérkeztünk a másodikhoz. A Batman - The Dark Knight című sorozatról van szó.

Kicsit azért nézzük át az első rész eseményeit is, hiszen nem most volt az a tavaly november 6., amikor is egy DC csokor egyik virágszálaként volt szó a füzetről. A sztori az lenne, hogy az Arkham Intézet "lakói" megint tömegesen szöknek, és a denevérszerű embernek kell megmentenie Gothamet ettől a vésztől. Emellett külön hangsúly van a félelem fogalmán, ennek egyre több jelentősége van így a folytatásban. Illetve egy fehérneműs lány is került a képbe az első számban, aki szintén egyre több figyelmet kap. Hogy aztán az ellenfelek színe-javáról ne is beszéljünk. Mindjárt az első szám utolsó oldalán megkapjuk az arcunkba azt a kigyúrt, brutális külsejű Kétarcot, aki itt Titanicost játszik Batmannel a második szám borítóján. Nem túl bizalomgerjesztő, ha ránéz az ember, de meg kell hagyni, badass. Valamint a többi, már jól ismert ellenfél sem olyan, mint ahogy megszoktuk. A helyzet az, hogy valami gázzal be lett fújva az egész intézet, ennek hatására lettek a rabok ilyenek, és kezdtek el kiszökni.
Na akkor rakjuk össze a képet, puhatolózzunk. Mérges gáz, valamint a félelem fogalma, ami fő motívumként van jelen eddig a történetben. Kinek a keze lesz benne nagy valószínűséggel a dologba? Nem nehéz a válasz szerintem. Én erre tippelek, aztán konkrétan még nem jelent meg az illető, meglátjuk, hova alakul a sztori. Mindenesetre eddig nem mondom, hogy nem érdekes.
Kicsit emlékeztet a dolog a Knightfallra, a szökött arkhamosokkal, sőt, még egy-egy felbukkanó szökevény is hasonló sorrendben bukkan fel, mint ott, csak míg a Knightfall esetében Bane irányította a dolgokat, addig itt egyelőre nem tudjuk, de nem rá tippelnék. Bár a hatodik szám borítója arról árulkodik, hogy ő is felbukkan, szóval meglátjuk.
Amúgy az egész Batman család rajta van a szökevények intézésén, miközben Alfred választotta a legjobb melót, fehérneműs lányokat néz a neten, hátha rábukkan arra a titokzatosra, aki felbukkant az Arkhamban.
A füzet utolsó oldala megint behoz egy nagyágyú ellenfelet, csakúgy mint az első szám tette ezt Kétarccal. Nem rossz lezárás, és érdekelnek a további események, szóval ezt a sorozatot továbbra is folytatom, miközben úgy átlagban a DC rebootos sorozatok között nagy vérfürdőt rendeztem, már alig követek valamit. Lehet, egy-egy sorozatot majd előkapok később, de amit most konkrétan követek, az elég kevés, de ez van.

No comments:

Post a Comment