Saturday, March 9, 2013

Hit-Girl


Kaptam visszajelzéseket, hogy nem csak a régebbi történeteket látnátok itt szívesen, hanem valami újdonság is jöhetne. Jogos a felvetés, a visszatérés óta igencsak rámentem a régebben megjelent történetekre, a friss anyag kicsit háttérbe szorult. Na de most szépítek ezen a helyzeten, ugyanis betáraztam pár elég friss cuccot is nektek, miközben azért lesznek régi sztorik is, mert azt is szeretik egyesek. És aztán mindenki azt olvassa el, ami érdekli.
A frissebb dolgok közül most egy olyan ötrészes mini kerül bemutatásra, aminek bár az első száma 2012 augusztusa körüli, a lezárást csak nemrég kaptuk meg, és ugyebár megszabtam magamnak, hogy a történeteket nagyrészt egyben mutatom be, főleg ha csak 5 füzetről beszélünk, szebben néz ki egy átfogó cikk, mint 5 nyúlfarknyi. Lássuk tehát, milyen lett Hit-Girl saját minije.

Ha valakinek kimaradt volna az utóbbi évek egyik legjobb képregénye és képregényfilme, akkor elárulom, hogy a Kick-Ass  női mellékszereplője kapott most egy különálló történetet, ami nem volt rossz ötlet, ugyanis ez a mini egész jól sikerült.
Annyit hozzáteszek, hogy ez az öt rész a Kick Ass első és második fejezete közé ékelődik be. Nem két füzetről van szó ugye, hanem a két kötet közé, egyenként 7-8 füzet. Mindkettőről írtam már itt, most tömjük be az űrt ezzel a beékelt sztorival. Érdekes úgy olvasni egy történetet, hogy pontosan tudod, mi lesz a folytatásban, mert a Kick Ass 2 már régen megjelent teljes egészében. Így nem igazán izgulunk a szereplők sorsa miatt, ugyanis tudjuk, kivel mi lesz a jövőben, mert ennyire kemények vagyunk. Ennek ellenére szórakoztató történetet rittyentett az alkotópáros minden idők talán legtökösebb 12 éves lánya köré, amely minőségében nem igazán tér el a másik két minitől, bár nekem továbbra is a Kick-Ass 1 a top, de hálistennek a folytatás sem rossz, és ez a spin-off/prequel sem. Panaszra tehát nincs ok, ez az öt füzet mindent szállít, amit eddig megszoktunk ezektől a kötetektől, és így el is várjuk ezeket. Kifejezetten véres akciók, ékes szólások és stukkerek durrogtatása, mindezek nagyrészt két gyerek prezentálásában. Ezenkívül poénok, melyek nagyrésze popkultúrális utalásokon alapszik, de nekem ezek a legtöbb esetben működnek, ez a gyengém egy képregényben/filmben, nagyon bírom őket, tudom, hogy nem sokan vagytok velem ebben, de ez van. Azért a Christian Bale-es poénon fel fognak röhögni azok, akik követték a híreket az elmúlt pár évben, én felröhögtem egyedül a szobámban, ami nagy szó.
De lássuk kicsit a történetünket is. Mindy ugyebár Marcushoz került a Kick-Ass 1 eseményei után, a mostohaapuka azonban egész másképp próbálja nevelni a lányt, mint ahogy az apja nevelte. Mindy pedig nehezen áll át erre az életmódra, és az iskolában is gondjai vannak barátnőszerzéssel, mert amíg ő egyszerű ruhákban jár és normális dolgokat néz a tévében, addig a korabeli lányok a nekik szánt szemetet lesik, értsd celebek, Mtv, Justin Bieber, vámpírhisztéria miegymás, ezenkívül mindenki úgy ki van festve, mint akin egy lelkes amatőr szobafestő gyakorolt. Igen, itt kapunk egy kis társadalomkritikát a mai fiatalokról, érdekes olvasni, és nem is túlzás semmi ezen a téren a képregényben. Mondom ezen a téren, a többi nyilván messze áll a valóságtól hálistennek.
Persze Kick-Ass maga sem marad ki a miniből, és Red Mist sem, akik immár nagyon belemerültek a dolgukba, szuperhős és szupergonosz lett belőlük, ám mindkettőjük nehezen boldogul még akció közben. De a Kick Ass 2-ben már látjuk, hogy belejönnek, itt az edzésen van hangsúly, a nagy harcra való készülésen, ez szintén hordoz magában poénlehetőségeket. Illetve kapunk ízelítőt abból, hogy egyre több civil ember kezd hobbiból szuperhősködni. Igen, Kick Ass példát mutatott sokaknak, ennek kibontakozását olvashatjuk a második fejezetben, ami ennek a folytatása ugyebár.
És még mindig nem mondtam el mindent, tessék elolvasni és felfedezni a dolgokat. Tényleg, ha az eddigi történeteket olvastad és bejöttek, akkor ez is tetszeni fog. Ha nem olvastad még, akkor itt az ideje, három minin keresztül egy szépen kidolgozott eseményt kaptunk, ami mindenképp figyelmet érdemel.

No comments:

Post a Comment