Saturday, February 2, 2013

Gears of War 08 - Harper története


Igazán röstellem, hogy napok óta nem frissítettem az oldalt, ennek is megvolt az oka, de most végre itt vagyok ismét, mégpedig egy újabb Gears of War történettel. Számszerint a 8. füzetet mutatom be nektek, ami egy egyrészes történet és a Harper története címet kapta, nem is véletlenül. Igaz, ami igaz, ez a borító nekem nagyon bejön. De ami a borító után következik, az se kutya, hanem Sáska. Ebben a történetben nem igazán a zúzás a fontos, nem arra épül a cucc, hogy a Fogaskerekek egymás után szedik le a Sáskákat és a többi ocsmány lényt. Persze, mielőtt megijednétek, elmondom, hogy zúzásban is lesz része annak, aki elolvassa ezt a füzetet, de nem ezen van a hangsúly, hanem az egyik Fogaskerék, névszerint Harper elmélkedésén. A fogaskerekek minden napja maga a pokol, az ótvar lények egyre többen vannak, nem  könnyű helytállni egy ilyen helyzetben. Egy hatalmas robbanással próbálkoznak katonáink, hogy azzal csökkentsék a Sáskák létszámát. A robbanás egy kicsit megritkította a lények számát, de csak egy kicsit, így a siker nem épp teljes. És ha ez még nem lenne elég baj a Fogaskerekeknek, még a tetejébe egy betegség is nehezíti a dolgukat, amelyet ők egymás között tüdőrozsdának neveznek.
Ezeket a dolgkat mind Harper monológjából tudjuk meg, aki bármilyen nehéz legyen a helyzet, nem adja fel a harcot, az élni akarás hajtja. Elmeséli egy másik küldetés eseményeit is, amikor ugyanis lefúrtak a föld alá, és egy üreget találtak, ami szintén tele volt Sáskákkal. Harper szavaival élve, aki szerencsés volt, azt megölték a lények, a többiek hadifogságba estek, és borzasztó kínokat kellett átéljenek. Harper természetesen az utóbbi kategóriába esett, hiszen ha megölték volna a Sáskák, akkor véget ért volna a történet. Hősünk további sorsát fedje itt homály, olvassátok el a képregényt, hogy kiderítsétek, mihez kezdett Harper a Sáskák fogságában.
A rajzok az egyik oka annak, hogy ez a képregénysorozat a kedvenceim közé tartozik, egyszerűen bámulatos képi világban van részünk minden füzet minden oldalán. A Sáskák részletes ábrázolása még csúnyábbá teszik őket, a környezet pedig, ahol ezek a harcok zajlanak, nagyon el lett találva. Ezen a füzeten négy rajzoló dolgozott, ami még szinesebbé teszi az egészet, a négy stílus szinte észrevehetetlenül összeillik.
A füzet épp ma került ki a HálóZsákra, menjetek olvassátok el, szerintem megéri. A 8. szám mellé pedig kikerült egy Gears of War Különszám is, amely egy rövid elmélkedést tartalmaz, valamint egy rakás nagyszerűen megvalósított egészoldalas, vagy duplaoldalas képet. Azt is megéri végignézni, tényleg fantasztikus képeket tartalmaz a Különszám is. Olyan, mint bármelyik eddigi GoW füzetben, de itt nincs melléjük szöveg, vagy történet, pusztán egy-egy rajzoló és színező munkájának bemutatása.
Remélem felkeltettem az érdeklődésetek a képregény és a különszám iránt, mint már mondtam, a HálóZsákon megtaláljátok mindkettőt.

No comments:

Post a Comment