Monday, February 4, 2013

Teenage Mutant Ninja Turtles #6


Ezzel a sorozattal is régen foglalkoztam, pedig eleinte nagyon naprakészen követtem. De így talán jobb, hogy a megjelenés elhaladt 13 számig a fővonalon és még egy adag Micro Series-füzettel, így legalább nem kell várnom a következő részre egy-egy füzet elolvasása után. Mert ez a várakozás nem lenne könnyű.
Ugyanis egy nagyszerű sorozat ez továbbra is, és a véleményem a 6. rész elolvasása után sem változott meg. (a cikk spoileres kicsit, szóval óvatosan)

Miután az egyik szívfájdalmamat orvosolta a sorozat, és a teknőcök végre megkapták a különböző színű kendőket, már csak az volt a gondom, hogy bár tetszett az új felfogású, nem kicsit átírt történet, egy kicsit mégis zavaros volt. Így is megdöbbentem, amin meg kellett döbbennem, de nem volt 100%-os a sztori számomra. A 6. rész ezen a problémámon is segít, a puzzle utolsó darabkája is a helyére kerül, most már egy szép kerek eredettörténetünk van. A kérdés, amire ez a szám megadja a választ, hogy mi a kapcsolat Szecska mester állati és emberi alakja között, hogy "alakult" át patkánnyá, illetve, ha az emberi alakját megölték, akkor mégis hogy van életben? Mindezen kérdések érvényesek a négy fiúra/teknőcre is. A válasz a szemünk előtt lebegett, csak ki kell mondják az alkotók: újjászületés, reinkarnáció. A megölt család tagjai egy patkány és négy teknőc képében születtek újjá, egész véletlenül épp rajtuk végeztek ilyen mutációs kísérleteket, így most már értelmes lényekként újra egymásra találhattak. Kicsit bugyuta ez az újjászületős dolog, de mégsem zavar annyira, plusz legalább most már tiszta a kép a sztorit illetően, és azt kell mondanom, hogy egész jó. Így kell vért frissíteni egy régi univerzumon úgy, hogy közben hűek is maradjunk az eredetihez, vagy legalább utaljunk rá néha, hogy a régi törzsolvasók szívét melengessük kicsit.
Kapunk ilyen pillanatot is a füzet végén, amikor is Dr. Baxter Stockman előrukkol azzal, amiért ismerik azok, akik olvasták a régi Tini Titán Teknőcök sorozatot. Igen, a sereg.
Eközben a másik szálon Casey Jones és a jócskán átírt történetű April találkozik egymással egy egész jól felvezetett módon. Caseyt ugyanis kirúgják a suli hokicsapatából, ha nem javít a jegyein, April pedig egész véletlenül korrepetál bármilyen kedves jelentkezőt, aki cserébe önvédelem leckéket ad neki. Ki más lenne ez a bátor jelentkező?
Szövődnek tehát a szálak, és csak magamat tudom ismételni, ez a sorozat eddig bitang jó, minden apró hibájával együtt. Hiba alatt értem ezt az újjászületős dolgot, meg pár klisét, de ezekkel együtt simán szerethető eddig a képregény. A rajzok nem változtak a fősorozat előző számaihoz képest, szóval tudjátok.

5 comments:

  1. 19. rész jött ki most a teknőcök kalandjaiból.... 6.-nál jársz.... Van mit bepótolnod és frissülnöd, azt hiszem.......
    (és a külön részekről még szó sem volt...mert azóta azokból is megjelent pár új.......)
    Ha ennyire nem megy az oldal frissítése, miért csinálod? Besegítsek? Napi szinten jönnek ki új képregények.. nálad "havonta van 1 cikk egy 10 évvel ezelőtti cuccról"....(kb. idézőjelben) mondjuk rendszerességgel nem nézem az oldalad... de most rákukkantottam... és megláttam, hogy az első oldalon mik a "frissek".. hát ez egy vicc. Még a hét borítója sem mostani....... Kérlek tüntesd fel , hogy ez csak egy hobbiblog -vagy hasonló- mert itt ne várjon új napra kész, friss témát/információt senki.... aki idetéved. Most egész szomorú lettem, nem is tudom melyik van jobban lemaradva..a képregénynet, vagy genzo.... :O A képregénynet is a holdon jár még a friss infókkal... hallottak már a Comic Vine-ról? Ha infó kéne, csak oda kellene kattintani....A Kingpin meg nem képes kiadni, csak klasszikus történeteket, mert másra nincs pénz... áhh, ez komolyan kezd nagyon gáz lenni... magyarországon minden és mindenki ennyire le van maradva? o.o Ne érts félre, nem oltogatni jöttem ide, csak ha már van egy lelkes figura aki folyton cikkeket ír képregénytémában... elvárná az ember, hogy jobban csinálja -nem biztos, hogy nekem menne jobban... csak azért mégis.. picit többet várna el az ember és több frissességet, "napra készséget"- na mindegy....... most jöhetnek a lehurrogó, tipikus magyar válaszok a vélemény nyilvánításomra. :)

    (Anonimy voltam.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem fogok hurrogni, semmi értelme, veszem sorba amiket írtál, és reagálok. Nos:
      -tudom, hogy azóta nagyon elhaladt a sorozat, és le vagyok maradva, de ez van, remélem sikerül egyszer utólérjem, vagy valami.
      -na most csak azért, mert nem tudok (és nem is akarok, eddig sem akartam) teljesen naprakész lenni és csak a friss dolgokról írni, meg azért mert egyvalakinek nem tetszik ez a dolog, nem fog megszűnni az oldal. :) Azért csinálom, mert szeretem csinálni, viszonylag sok embert érdekel is amit írok, és magamnak is jó gyakorlat ez. Hogy segítsél-e be? Tudod mit? Gyere. Amúgyis egyedül csinálom az egészet, egy segítő kéz jól jön, és akkor te írod a naprakész dolgokat. Komolyan, várom. Ezzel meg is adtam a magyarázatot a többi részére is az írásodnak. Egyedül csinálom ezt az oldalt, lehetetlen lenne, hogy naprakész legyek, pont azért, amit mondasz, hogy naponta rengeteg füzet jön ki. Ha beleszámolod, hogy életem is van, és ez egy hobbi a sok közül, talán te is rájösz, hogy ezt nem lehet összehozni. Soha, sehol nem reklámoztam magam úgy, mint hírportál vagy naprakész oldal. Képregényeket mutatok be változó időkből, és ennyi. Akit a napi megjelenések érdekelnek, ott a ComicVine, amit én is csak ajánlani tudok, ha nulla vagy angolból, akkor is látod, hogy hány csillagot kapott egy-egy zsír új füzet. A kepregenynet-es panaszokat ott intézd, a Kingpineseket szintén a helyén.
      A hét borítója rovatot is félreértetted. Itt nem a heti megjelenésekből válogatom ki a legszebbet, hanem mindenféle időből, ami épp tetszik. Ennek ennyi a lényege, plusz színesíti az oldalt.

      Szóval erről ennyit, egymagamban ennyit tudok összehozni, nézd meg más oldalakon amelyek naprakészek, hány ember melózik. Az oldal jellege nem fog változni, vegyesen érkeznek régi és új történetek, alkalmazkodva valamelyest az olvasók kéréseihez. Mindenkinek úgysem fog tetszeni minden, ez alap.

      Delete
    2. Kiszemeltem pár egész új képregényt, hamarosan várható az írás róluk, de meg kell értened, hogy lesznek régiek továbbra is, mert ahogy látom, arra is van igény. Keresem a középutat, ami minél több valakinek jó.

      Delete
  2. Értelek és azon is elgondolkodtam miért nem a DC/MARVEL cuccokat adagolod folyton...?, hát mert nem csak a méjnsztrímre mész, ami kifejezetten jó... de sajnos a dreddbírós izé az a legalja, kár vele foglalkozni... mint a filmmel -de ez saját vélemény...- a borítós rovatot tényleg benéztem... segíteni meg... cikkírásban nem vagyok valami jó és általában kritikusszemmel nézek egy képregényt.. ha úgy jó lenne... nálam kasza a legtöbb olyan képregény aminek a rajzolója valami általa új stílusnak gondolt szennyel ajándékozza meg a képregényipart... és ha ez belefér, mehet... a történetek legtöbbje sajnos egysémájú, a marvel néha újít.. erre a DC is -csakhogyanagyoknálmaradjunk- ... engem kifejezetten az X-vonal érdekel, így kb. azzal kimerül a havi keresett képregények száma 10-15-re és azokból is sok helyen -nálam- már kasza pl. az Xtreme X-MEN amiben most homokos wolverine van akinek Herc a kanja... ez már tényleg a legalja kezd lenni... feka küklopsz az cool ötlet.. de wolvie szégyenítése... ejj.. szóval X-képregényeket vállalnám, azokat bármikor... napra készen pontosan!... de pl. ezek közül : https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/12504_597972010215441_1221833819_n.jpg a képregénynek nem nevezhető izékból.. egyet sem követnék.. még csak azért sem, hogy értelmes kritikát írjak. Talán még a DC 52 ami érdekes... és a Superior Spidey... az most nagyon fura... meg az angyalok/x-ek keverése... ami csak újabb bőrlehúzás az emberekről... nemhogy szegregálnák a 2 csoportot végre teljesen. De az új Fantasztikusok Bagley ceruzájából is nagyon jóféle- rajzilag-... szóóóóóóóóval volna miről írni. Ha a DC 52-je kapott egy cikket, akkor a Marvel Now is kaphatna. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az az igazság, hogy a Dredd bíróval nem én foglalkoztam, hanem Fairlight, amint a cikkek címében is olvasható. Engem sem érdekel különösebben az az univerzum, de ő jelentkezett, hogy írna ezekről, én pedig nem mondtam nemet, hátha mást is érdekel, attól amiért engem (és téged) nem.

      Ami az X-univerzumot illeti, ott nem igazán tudom tartani a lépést, túl nagy a lemaradásom, szóval ha azt naprakészen szállítanád, akkor fel vagy véve. Jöhet tőlem kritikus szemmel is, csak szedd össze a gondolataidat.

      Delete