Monday, February 4, 2013

Teen Titans #2


Egy kis kihagyás után folytatjuk a DC reboot 52 új sorozatának bemutatását. Szépen lassan, de haladunk ezzel is, nem hajt bennünket a tatár, lassan minden sorozat a New 52-ből megkapja az 5. Számát is, én pedig még soknak a második számát sem mutattam be, de hát ez van, majd elérkezik mindnek az ideje. Mint ahogy most elérkezett a fiatalokból álló hőscsapat, a Teen Titans második számának ideje is.

Az első szám tetszett, ezért döntöttem amellett, hogy a folytatásba is beleolvasok, és remélem, hogy nem süllyed majd a színvonal, mert  az eddig olvasott két szám alapján elég állandó, ami jelen esetben jót jelent. Ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk a történetet. Emlékeztek még? Én se emlékeztem, újra kellett olvassam az első részt, mert pár részlet homály volt, de most már megvan. Szóval az előző számban Red Robin magánakcióba kezdett, hogy megmentse az ifjú metahumánokat, akiket a titokzatos N.O.W.H.E.R.E. nevet viselő szervezet szeretne kivégezni sorra. Az első megmentett fiatal hős Wonder Girl, aki a nevéhez méltóan ejti ámulatba az olvasót és Robint egyaránt. A második számban kettejük közös kalandja folytatódik, hiszen ha eddig nem volt tiszta, itt a csapat eredettörténetéről van szó, vagyis akiket Robin megment, azok csatlakoznak a Teen Titanshoz, ami arra enged következtetni, hogy már nem sok valakit fog a srác megmenteni, hiszen nem állhat túl sok tagból a csapat, nincs az a borító amire rendesen ráférnének. Max 5-6 tag lesz itt, megjósolom előre, aztán meglátjuk, mennyire lesz igazam. Mindenesetre itt is kerül újabb megmentésre szoruló fiatal hős, azonban ő kicsit nehezebb természet, mint Wonder Girl, ugyanis egy szörnyről van szó, aki tulajdonképpen egy kislány, csak most át van alakulva, és nem igazán bájos a kicsi. Ráadásul a N.O.W.H.E.R.E. már rátette a kezét, így Robinnak a gonosz kezéből kell kimentenie a „lányt” vagy „lényt”, ahogy tetszik. Ez nem könnyíti meg a helyzetét, ezt ugye gondoljuk. Az pedig, hogy a továbbiakban mi történik, maradjon csak meglepetés.
Van még két mellékszál, amin egy-egy hős történetét követjük nyomon, akik egyelőre szólóba nyomják, de tuti, hogy később összérnek a szálak. Ez a két hős Kis Flash, és Superboy. Már az első számban is feltűntek 1-2 oldal erejéig, most sem hiányoznak.
Az egész jó eredettörténet szép grafikával tárul elénk, olyasmi szintűvel, amit egy mostani képregénytől elvárna az ember. Szóval minden téren korrekt a cucc, ajánlom olvasásra.
Eddig minden szép és jó, remélhetőleg a folytatásra sem lesz panaszunk.

No comments:

Post a Comment