Monday, February 4, 2013

Két évesek lettünk!


A napokban kicsiny oldalunk betöltötte a második évét, aminek én személy szerint örülök, a statisztikák alapján ti is valamelyest, szóval nincs gond. Gyorsan elrepült ez a két év, és az első szülinapot jelző poszt sem tűnik olyan réginek, pedig...

Na de nézzük át, hogy hol tartunk jelenleg, ilyenkor jól ki lehet bújni a képregénybemutatás alól pár statisztikával és érdekességgel, szóval ez lesz most is.
Az oldalon jelenleg 374 bejegyzés található. Ezekbe természetesen beletartoznak azok is, amik nem képregénybemutatók, hanem hírek, vagy egyéb fejlemények, de akkor is nagyjából 350 képregényt sikerült bemutatnunk két év alatt. Itt jön az, hogy köszönettel tartozok ezért a számért azoknak, akik hozzájárultak (Amondin, benya, Ben Reilly stb), és annak, aki jelenleg is állandó szerkesztő nálunk, és Dreddbírós cikkei sokat hozzátettek ehhez a számhoz és az oldal sokszínűségéhez. Igen, Fairlightról van szó, aki reméljük, nem hagy fel az itteni pályájával. Persze továbbra is várom új jelentkezők emailjét a genzo10@yahoo.com címre, akinek van egy vagy több képregényes cikke, bátran küldje el, nagy eséllyel kerül ki ide. Illetve állandó szerkesztőket is várok szeretettel, meg a régiek is jöhetnek vissza probléma nélkül. Addig pedig Fairlighttal továbbra is a bejegyzésszám növekedésén fáradozunk, és nem csak.
Mert ugye minek vannak a cikkek, ha nincs olvasótábor? Ez nálunk nem merül fel, igen szép olvasottsággal bírnak a posztok, a napi látogatottsággal is meg vagyok elégedve, már amikor nem nullán áll a freeblog statgépének leállása miatt, mert ilyen is volt. De jelenleg minden jól megy(kopp-kopp-kopp), és a minap átléptük a 600 oldalletöltést is egy napot illetően, ez pedig április 4-én volt, az oldal szülinapján, amikor ez a bejegyzés kellett volna kimenjen, de nem úgy alakult. Mindenesetre tényleg köszönöm mindenkinek, aki látogatja oldalt, hozzászól a dolgokhoz, facebookon vagy itt, tényleg azt bizonygatják, hogy nem magamnak csinálom ezt, hanem van rá igény is. Szóval kösz szépen mindenkinek, igen, neked is, ott a gép előtt. Igen, neked.
Adódtak gondok is a freeblognál tavaly, talán emlékeztek arra, amikor az egész oldal (és mindegyik, ami freebloggal ment) szőrén-szálán eltűnt. Nos, bár az oldal nagy részét, és a bejegyzéseket sikerült visszavarázsolni, a kommentek nagy része, illetve az olvasottsági adatok menthetetlenül köddé váltak. Így nem tudok veletek olyan érdekességeket közölni, mint a két évi összlátogatottság, vagy legolvasottabb cikk. Ez van.
Ha emlékeztek, tavaly az első szülinapnak megadtuk a módját, az egyes szám bűvöletében egy héten keresztül naponta mutattam be egy-egy hős vagy gonosztevő első képregényes felbukkanását. Volt egy csomó piszokrégi képregény, más szóval. Idén semmi értelmes ötletem nem támadt, így a szülinapot most ez a bejegyzés jelzi csak.
Tekintsük át pár szóban, mik történtek az oldalon a két szülinap között. Megjentünk facebookon is, amit nagy sikernek könyvelek el, sokkal közvetlenebbül lehet kapcsolatot tartani az olvasókkal, kérdésekre válaszolni, ilyesmi, szóval ez jó dolog. Nem olyan rég az oldal designja is megújult, talán kicsit letisztultabb és szembarátabb lett az új logó és az új kinézet. A szavazás alapján nektek is tetszik, szóval nincs gond. A taglista is változott, Fairlight belépésével immár ketten vagyunk, erről már volt szó. Ezen kívül megemlítem még az új partnereket, akiket ezúton is üdvözlök a köreinkben, úgy mint a Képregényfilmek blogot, az Universal Sci-fis blogot, vagy a Batman Hungary oldalt. Helló.
És persze cikkek sokasága került ki, minél változatosabb műfajokból és kiadóktól, amikkel talán meg vagytok elégedve. Ezt szeretnénk folytatni ezután is, legalább ilyen szinten, ehhez persze látnunk kell a mozgolódást az oldalon, ami meghozza a kedvünket a frissítéshez. Nem fogunk könyörögni, hogy írjatok kommentet, vagy ilyesmi, aki úgy gondolja, hogy ír, hajrá, mi csak örülünk neki.
Még egy érdekesség a végére. Ha már a kommenteknél vagyunk, aki a következő hozzászólását megírja itt az oldalon, akár ehhez a poszthoz, akár egy másikhoz, az a 700. kommentet fogja bepötyögni.
Ennyi volt a szülinapi szóömlés, mindenkinek további szép tavaszt, sziasztok.

No comments:

Post a Comment