Sunday, February 3, 2013

Green Arrow #1 (2011)


Folytatjuk a DC reboot új füzeteinek bemutatását, és máris itt van a DC univerzum Sólyomszeme, a képregényvilág Robin Hoodja, Oliver Queen, a Zöld Íjász.
Ha a füzet borítójára nézünk, láthatjuk Zöld Íjász új kinézetét, és máris megállapíthatjuk, hogy ha ilyen szempontból valakinek jót tett ez a reboot, akkor az ő. Végre elhagyták azt a Robin Hood külsőt, és igazi badass íjászt faragtak Ollieból. Itt viszont a hú de nagy pozitívumok sora ki is merül, a történet ugyanis elég közepes volt számomra.
Ollie Párizsban nyom le három szuperképességű bűnözőt, és...nagyjából ennyi. Közben a Queen Industriesnál is történnek dolgok, de az elég mellékes itt. Az újítások itt kimerülnek abban, hogy Ollie az új külsőhöz kicsit új személyiséget is kapott, illetve maga mellé egy csapatot, akik segítenek neki megtalálni a rosszfiúkat.
Alapjában ezek az újítások érdekesek, ezért is döntök amellett, hogy folytatom majd a sorozat olvasását, mert reménykedek abban, hogy a későbbiekben kicsit fellendülnek a dolgok, mivel ez kezdésnek elég közepes, vagy inkább gyengus volt, legalábbis ami a történetet illeti. És ahogy észrevettem, ez nem igazán kapcsolódik az eddig bemutatott JLA-hoz vagy Action Comics-hoz, ugyanis itt nem találkozunk azzal a környezettel, azzal a világgal, ami nem tudja még hova tenni a gyerekcipőben járó szuperhősöket. Ez egy teljesen átlagos, már megszokott környezet, amiben egy új külsőt és belsőt kapott régi hős írtja az ellent, és nincs egyedül.
Még egy pár szót az új kinézetről, ha már ezt tartom a legnagyobb pozitívumnak az egész füzetben. A szerkó nem kicsit hajaz arra, amit a Smallville-ben visel a hős, és ennek én személy szerint örülök, mert nagyon bírom az ottani öltözékét, sokkal de sokkal jobb és modernebb, mint az a Robin Hood-jelmezverseny győztes gönc, ami eddig szerepelt a képregényekben. Szóval ez határozott pozitívum, bár itt is lehet lesz, akinek a régi, megszokott ruha jobban bejön, az pedig már nem sok pozitívumot talál a füzetben.
De azért egy próbát megér szerintem a képregény, és én adok egy esélyt a folytatásnak is, hátha még kisül belőle valami jó. Mindenesetre eddig nem úgy néz ki, hogy az új DC legjobb sorozatáról beszélünk.

No comments:

Post a Comment