Sunday, February 3, 2013

Batman #2


Ma van karácsony utolsó napja, de sajnos semmi ünnepi nincs a tarsolyomban. Azért remélem, Batmannek is örülni fogtok. A rebootolt Batman-sorozat első számáról már volt szó, most pedig itt a várva várt folytatás, amiben kapunk válaszokat az előző részben felmerült kérdésekre, és a történetünk is szépen alakul tovább.

Az első szám nagyon tetszett, az utolsó oldalának köszönhetően pedig alig vártam, hogy a folytatás elém kerüljön. Most elém került, és nem okozott csalódást, a színvonal egyelőre ugyanaz, szóval nyugodt szívvel lehet rávetődni a második részre.
A történet ott folytatódik, ahol legutóbb abbamaradt. Bruce Wayne stílusos halálos fenyegetést kapott, miszerint holnap meg fog halni, pedig tuti nem szeretne. A füzet elején kapunk egy leírást a Wayne toronyból, majd látjuk Bruce Wayne-t, amint valaki kidobja őt az ablakon, ami nem épp a földszinti irodáé. Zuhanás, zuhanás, az olvasók figyelme 100%-ban lekötve, izgulunk, hogy mi fog történni, bár valahol sejtjük, hogy a főhős nem hal meg ennyire az elején, sőt, a végén se szokása. De a füzet ezt az okoskodást elfeledteti velünk és simán leszögez minket, ami nagyon nagy pozitívum. Ezután a nem lineáris történetvezetésnek köszönhetően visszaugrunk egy nappal a zuhanás előttre, hogy lássuk, mi történt Bruce Wayne utolsónak szánt napján. Hát nem egy unalmas nap volt, az biztos. Hősünk megfékezett pár átlagos gazfickót puszta szórakozásból és rutinból, de ezt olyan látványosan tette, hogy csak nézünk. És a java még csak ezután jön, ugyanis egy új ellenfél üti fel a fejét, akinek köszönhetjük ugye az üzenetet és az első számban látott gyilkosságot. Ez az új gonosz egy helyi régi rémmesét vagy legendát kelt életre, és egyelőre nagyon titokzatos minden körülötte, azt meg szeretjük. De mivel Batman is legenda, két legenda meg nem fér meg egy Gothamben, így egyiküknek veszni kell.
Jó ötlet az új ellenfél behozása, ad egy kis új ízt az egésznek, de azért remélem a régi ismert gonoszokat sem felejtették el. Mondjuk a Dark Knight sorozatban, és a Detective Comicsban régiek vannak, szóval szerintem itt sem csak ez az új arc fog szerepelni. Mindenesetre ő egy pozitívum a sok közül itt.
A rajzok kiválóak, egyedül annyi a bajom, hogy egy polgármesterjelölt vagy mi figurája pont olyanra lett rajzolva, mint Bruce, így a közös beszélgetésüknél nehéz őket megkülönböztetni. De ennyi az egész negatívum, szóval nyugodtan olvassátok el a Batman #2-t is az első rész után, mert ez egyelőre remek, nagyon hangulatos, és végig leköti a figyelmet. Meg kell becsülni az ilyen sorozatot. Ja, és Nightwing is tiszteletét teszi, nem is jelentéktelenül, ha ez valakinek plusz egy okot jelent az olvasásra, ne mondjátok, hogy nem szóltam.
Mára ennyi voltam, sziasztok.

No comments:

Post a Comment